12 manieren waarop ik kan geld besparen met een vacuüm sealer (naast het kopen in bulk)
U weet waarschijnlijk wel dat u kan geld besparen met een vacuüm sealer door voedsel langer vers te houden.
Maar wist u dat een vacuüm sealer voedsel tot 5 keer langer vers kan houden dan niet-vacuüm geseald voedsel? (En misschien zelfs langer dan dat in een vriezer?)
En dat een vacuüm sealer zichzelf in minder dan een jaar terugbetaalt door 1) minder voedselverspilling en 2) u meer voedsel in de uitverkoop en in bulk kunt kopen?
En dat het de potentie heeft om u een betere kok te maken? (Nou, het kan u in ieder geval helpen om uw eten meer smaak te geven).
1. Kopen in bulk
Kopen in bulk is wat de meeste mensen denken als ze denken aan een vacuüm voedsel sealer.
Voor een goede reden: een vacuüm sealer maakt het kopen in bulk een no-brainer.
Bespaar een klein fortuin door vlees in bulk te kopen, vacuüm te sealen en in te vriezen.
Hoe groter de hoeveelheid, hoe goedkoper het voedsel.
Vooral voor vlees kan de prijs per kilo minder dan de helft zijn van wat u in de supermarkt zou betalen voor een klein pakje vlees.
Bonus:
Door in bulk te kopen, kan u ook uw ecologische voetafdruk verkleinen, want ook al gebruikt u plastic zakken om uw voedsel in te vriezen, het voedsel bevat minder verpakkingsmateriaal.
Bovendien hoeft u minder vaak naar de winkel.
En als u een sous vide sealer hebt, kan u het eten direct in de diepvrieszak bereiden, vooral als u het kruidt voordat u het invriest.
| info geld besparen met een vacuüm sealer |
2. Makkelijke maaltijden uit de diepvries
U kan vacuümzakken rechtstreeks vanuit de vriezer in een sous vide-pan plaatsen om te ontdooien of te koken.
U kan niet alleen grote hoeveelheden voedsel voor langdurig gebruik invriezen, u kan ook hele maaltijden invriezen.
Dit betekent dat u meerdere maaltijden tegelijk kunt maken, ze invriezen en naar behoefte gebruiken, voor de avonden dat u niet wilt koken, ziek bent, of de maaltijd bereiding gemakkelijker wilt maken voor minder-culinair begaafde familieleden.
Dit werkt heel goed voor soepen, stoofschotels, en stoofschotels in het bijzonder.
U kan dit ook doen met hersluitbare zakjes, maar het bevroren voedsel gaat dan lang niet zo lang mee.
U kan dus wachten met het eten van de maaltijden tot mensen ze echt willen (en ze niet als restjes zien).
3. Verleng de levensduur van restjes
Dit hoeft niet meer met een vacuüm sealer.
- Als u echt restjes hebt (niet genoeg om te bewaren voor een andere maaltijd), kan u ze met een vacuüm sealer tot een week langer in de koelkast bewaren dan in andere bewaarverpakkingen. Door de lucht buiten te houden, blijven de versheid en het vocht binnen, zodat restjes langer houdbaar zijn en beter smaken in vacuümverpakkingen.
- Dit bevrijdt u van de beslissing “eten of weggooien” binnen een paar dagen. En restjes blijven net zo lekker als op de dag dat u ze maakte.
- Dit geldt vooral voor voedsel dat meestal niet goed warm is (biefstuk, bijvoorbeeld): een vacuümzak maakt een enorm verschil in de smaak, houdt het verser en smaakt meer als een niet-restje.
- Als u nooit van de smaak van opgewarmd vlees hebt gehouden, probeer het dan eens vacuüm te sealen. U zal niet in staat zijn om te vertellen dat het restjes zijn.
| info geld besparen met een vacuüm sealer |
4. Verleng de levensduur van droge goederen
Wist u dat droge bonen ongeveer een vijfde kosten van bonen in blik?
Met een vacuüm sealer verlengt u de levensduur van producten uit de voorraadkast, zoals:
- Meel
- Suiker
- Pasta
- Rijst
- Droge bonen
- Maïsmeel
- Havermout
- Noten
- Bakproducten (zuiveringszout, bakpoeder, bereide bakmixen, enz.)
- Droge pudding en jello mixen
- Koffie (zowel gemalen als hele bonen)…
- … en zo’n beetje elk ander droog voorraadartikel dat u maar kunt bedenken.
U kan nu dus ook voorraadproducten in bulk kopen.
Dit kan u heel wat geld besparen met een vacuüm sealer!
Het kopen van droge goederen in bulk kan tot 80% minder kosten dan de prijzen in de supermarkt.
5. Verlengt de levensduur van specerijen
Kruiden blijven veel langer goed als u ze vacuüm verpakt bewaart.
Specerijen zijn ook een droog voorraadartikel, maar ze verdienen hun eigen categorie omdat specerijen erg duur zijn.
(Als u ooit hebt uitgerekend wat specerijen per pond kosten, weet u hoe duur ze zijn).
Door specerijen in bulk te kopen kan u de kosten aanzienlijk verlagen – maar het is niet slim om dat te doen omdat specerijen hun kracht verliezen zodra u de verpakking opent… tenzij u ze vacuüm sealt.
Lucht buiten houden is van het grootste belang om specerijen vers te houden.
Een vacuüm sealer kan specerijen dus veel langer vers houden dan hun originele verpakking (of welke andere verpakking dan ook).
Met een vacuüm sealer, kan u kruiden kopen in bulk – bespaart u een klein fortuin!
Natuurlijk wilt u niet te gek doen met het kopen van specerijen.
Zelfs vacuüm-verzegelde specerijen beginnen na een tijdje smaak te verliezen.
Maar voor specerijen die u vaak gebruikt, is het kopen in bulk en het vacuüm sealen heel zinvol.
Misschien heeft u er nooit aan gedacht om specerijen in bulk te kopen.
Waar kunt u specerijen in bulk vinden?!
Hier zijn een paar ideeën:
- U kan specerijen in bulk vinden in een gewone supermarkt. Soms liggen ze in het bak gangpad, naast de gewone specerijen, maar vaker wel dan niet liggen ze in een uithoek van de winkel waar u niet zou denken te kijken: een eindkap, de vleesafdeling, zelfs aan een kant van de diepvriesafdeling. Als u ze niet kan vinden, vraag het dan aan uw kruidenier.
- Bulkspecerijen van de kruidenier zijn niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar (misschien twee keer zoveel als een fles in de bakafdeling), maar ze zijn wel een stuk goedkoper dan de flessen. Zelfs als u niet genoeg koopt om te vacumeren, kan u ze in de flessen gieten die u thuis heeft staan en zo uw ecologische voetafdruk een beetje verkleinen.
- Kruidenwinkels
- Het kopen van specerijen in bulk kan een enorme besparing opleveren. Maar koop geen grote hoeveelheden specerijen die u zelden gebruikt – zelfs vacuüm verzegeld zullen ze hun pikantheid sneller verliezen dan u ze kunt gebruiken.
6. Verlengt de levensduur van brood
Als broodproducten worden ingevroren en vacuüm worden verpakt, blijven ze bijna net zo vers als op de dag dat u ze kocht.
Zo kan u snel en gemakkelijk broodjes bakken.
Vries gebak, koekjes en cakejes in voor een snel ontbijt of dessert, of als er onverwacht bezoek komt.
Ja, u kan broodproducten invriezen in dichte zakjes, of zelfs in de zakjes waarin u ze koopt.
Maar vacuüm sluiten verlengt de versheid aanzienlijk.
U moet wel voorzichtig zijn met het vacumeren van broodproducten: vries ze eerst in en vacumeer ze dan.
Anders kunnen ze door de druk van het seal apparaat worden geplet.
Tip: Als u brood en bakkerijproducten in vacuümzakken wilt bewaren, moet u ze eerst invriezen voordat u ze vacuüm sealt.
Anders worden ze door de druk van het vacumeren geplet.
| info geld besparen met een vacuüm sealer |
7. Het elimineren van vriesbrand (waardoor voedsel bruikbaar wordt, zelfs als het over zijn hoogtepunt heen is)
Dit is de belangrijkste waarde van vacumeren, en de reden waarom de meeste mensen een vacuüm sealer kopen.
Door de lucht weg te houden van voedsel voorkomt u vriesbrand bij vrijwel alles wat u in een vriezer stopt.
Soms gaat de waarde echter verder dan vriesbrand.
Heeft u ooit een pakje voedsel diep in de diepvriezer gevonden dat u vergeten was?
Als het niet vacuüm geseald is, kan u maar beter hopen dat u de tegenwoordigheid van geest had om het te labelen, want dan is het waarschijnlijk niet meer te identificeren.
(Sla nooit het labelen over van een pakje dat de vriezer in gaat, vraag ons hoe we dat weten).
Maar als het vacuüm geseald is, is de kans groot dat u het niet alleen kunt identificeren, maar ook kunt eten – en ervan genieten.
Maar zelfs als voedsel over zijn hoogtepunt heen is (of als u het risico gewoon niet wilt nemen), is vacuüm geseald voedsel nog steeds bruikbaar, terwijl slecht door de vriezer aangebrand voedsel dat over het algemeen niet is.
U kunt oud vlees gebruiken in stoofpotten en soepen, oud brood als croutons of broodkruimels of in broodpudding…
Een vacuüm sealer helpt echt om u opties open te houden met oud diepvriesvoedsel.
Label altijd alles voordat u het in de vriezer legt: soort voedsel, datum, en zelfs gewicht/hoeveelheid indien van toepassing.
U zal bijna zeker een deel uit het oog verliezen, en u zal uzelf later feliciteren omdat u zo slim bent geweest.
8. Marineren
Veel vacuüm sealer hebben bakjes om te marineren.
Wist u dat u vacuüm geseald voedsel kunt marineren in een fractie van de tijd die het kost om niet-vacuüm geseald voedsel te marineren?
Het is waar.
Door het wegvallen van de lucht en de druk in de marinade container dringt de marinade sneller en dieper in het voedsel door dan bij niet-vacuüm-verzegelde marinades.
Veel vacuüm-voedsel sealers worden geleverd met accessoire poorten voor gebruik met marinade containers, en sommige kamer sealers hebben een marinade functie (geen accessoire poort nodig).
Hoe kan dit jou geld besparen?
Nou, u kan goedkope stukken vlees marineren en malser maken, waardoor ze malser en smaakvoller worden – en u kan het snel doen, dus als u te laat bent met het maken van het avondeten, heeft u nog verschillende opties naast het afhalen van eten.
Goedkoper. En ook gezonder.
9. Meer opslagruimte (zodat u meer bulkproducten kunt kopen)
U kan veel ruimte besparen in een voorraadkast door droge goederen vacuüm te sealen.
Lucht neemt veel ruimte in beslag, dus vacuümzakken zijn compacter dan andere opslagoplossingen.
Als u ze goed dicht sealt, kan u ze zelfs plat laten liggen, zodat u alles kan “stapelen”, van hamburger tot pesto.
U kan ook veel ruimte in uw voorraadkast besparen door droge goederen te sealen.
Stapelbare kratten zorgen voor nog meer ruimte.
Meer ruimte betekent dat u meer producten in bulk kunt kopen en nog meer geld kunt besparen.
U kan meer opslagruimte creëren door te vacumeren.
Niet alleen voor voedsel, maar ook voor andere dingen die u opslaat, zoals seizoenskleding, garen, stof, enz.
10. Sous Vide koken
Of het nu in uw keuken is of in een restaurant, een vacuüm sealer is geweldig voor sous vide koken.
Als u een sous vide circulator of wateroven heeft, kan uw vacuüm sealer u nog meer geld besparen.
Sous vide is vooral bekend om zijn temperatuur precisie en vochtig, sappig, gelijkmatig gegaard vlees.
Dit alleen al is reden genoeg om er een te hebben.
Maar het is ook geweldig voor het opnieuw opwarmen van restjes, het snel ontdooien van bevroren vlees (door de circulatie gaat het veel sneller dan een gootsteen vol water), en het op een constante temperatuur houden van voedsel voor het serveren.
Dit betekent dat u van vriezer tot tafel kunt koken en voedsel (als u praktisch bent) in dezelfde zak kunt bewaren om de restjes in te vriezen en weer op te warmen.
U kan bijvoorbeeld steaks invriezen met een kleine hoeveelheid olie en kruiden, en ze dan rechtstreeks vanuit de vriezer in de sous vide stoppen.
U kan binnen anderhalf uur een maaltijd op tafel zetten, zonder dat u al die tijd in de keuken hoeft te staan.
Een vacuüm sealer en sous vide koken gaan hand in hand – en maken koken en opwarmen super eenvoudig.
| info geld besparen met een vacuüm sealer |
11. Maaltijd/Smoothie Prepping
Veel mensen willen veel van de maaltijd te doen prepping in het weekend voor de komende week.
Met een vacuüm sealer kan u dit nog slimmer doen, omdat het de gesneden producten veel verser houdt dan andere verpakkingen.
U kan voorbereiden:
- Salade ingrediënten
- Smoothie ingrediënten
- Kip, hamburger en ander vlees voor salades, soepen, stoofschotels en andere hoofdgerechten
- Granen
Als u dit al doet, zal u verbaasd zijn hoeveel verser deze ingrediënten blijven in een vacuümzak dan in andere bewaarcontainers.
Als u het nog niet doet, kan een vacuümopener u motiveren om ermee te beginnen.
Als u maaltijden graag van tevoren bereidt, zal een vacuüm sealer de ingrediënten verser houden.
12. Bescherming van niet-voedselartikelen
Vloeistoffen reizen het beste door de lucht als ze vacuüm geseald zijn.
U kan de vacuüm sealer ook gebruiken voor niet-voedingsdoeleinden.
Het is ideaal voor:
- Het beschermen van waardevolle documenten
- Kostbaarheden zoals munten en sieraden beschermen tegen aanslag en waterschade
- Huishoudelijke artikelen beschermen tegen waterschade
- Het beschermen van kampeerspullen tegen regen en waterschade (lucifers en kaarten, bijvoorbeeld)
- Het beschermen van toiletartikelen tegen “explosies” tijdens vliegreizen.
- Deze lijst is verre van volledig: Kantoorbenodigdheden! Garen en stof! Boeken! Zaden!
Als u uw afvraagt waarom uw documenten of sieraden vacuüm zou moeten sealen, dat hoeft niet.
Met de meeste vacuüm voedsel sealers kan u sealen zonder vacumeren.
Dat zegel is veel betrouwbaarder dan een hersluitbare zak.
Een vacuüm sealer sealer heeft veel toepassingen voor non-food items, ook.
| info geld besparen met een vacuüm sealer | wat kan ik vacuüm verpakken | vacsy vacuümmachine | vacuümzakken |