Geld besparen met een vacuummachine

12 manieren om geld te besparen met een vacuummachine

U weet waarschijnlijk wel dat een vacuümsealer u geld kan besparen omdat het voedsel er langer vers door blijft. Maar wist u dat een vacuümsealer voedsel tot 5 keer langer vers kan houden dan niet-vacuüm geseald voedsel? (En misschien zelfs langer in de vriezer?) En dat een vacuümsealer zichzelf in minder dan een jaar terugverdient door 1) minder voedselverspilling en 2) de mogelijkheid om meer voedsel in de uitverkoop en in bulk te kopen? En dat het de potentie heeft om je een betere kok te maken? (Op zijn minst kan het u helpen meer smaak aan uw eten te geven).

1. kopen in het groot

De meeste mensen denken bij een vacuummachine aan kopen in het groot. Niet voor niets: met een vacuummachine is inkopen in het groot een fluitje van een cent. Bespaar een klein fortuin door vlees in bulk te kopen, het vacuüm te verpakken en het in te vriezen. Hoe groter de hoeveelheid, hoe goedkoper het voedsel. Vooral voor vlees kan de prijs per kilo minder dan de helft bedragen van wat u in de supermarkt voor een klein pakje vlees zou betalen.

Bonus: Kopen in bulk kan ook uw koolstofvoetafdruk verkleinen, want hoewel u plastic zakken gebruikt om uw voedsel in te vriezen, bevat het voedsel minder verpakkingsmateriaal. U zult ook minder vaak naar de winkel moeten gaan. En als u een sous vide machine hebt, kunt u voedsel rechtstreeks in de diepvrieszak bereiden, vooral als u het voor het invriezen kruidt.

2. Eenvoudige maaltijden uit de diepvries

U kunt vacuümzakken rechtstreeks uit de diepvries in een sous vide pot plaatsen om te ontdooien of te koken. U kunt niet alleen grote hoeveelheden voedsel invriezen voor langdurig gebruik, maar u kunt ook hele maaltijden invriezen. Zo kunt u meerdere maaltijden tegelijk bereiden, ze invriezen en ze naar behoefte gebruiken als u geen zin hebt om te koken, ziek bent of het de minder kookgezinde gezinsleden gemakkelijker wilt maken. Dit werkt vooral goed met soepen, stoofschotels en ovenschotels. U kunt dit ook doen met zip-top zakken, maar de bevroren levensmiddelen zullen lang niet zo lang houdbaar zijn. Op die manier kunt u wachten met het eten van de maaltijden tot de mensen er echt zin in hebben (en ze niet als restjes beschouwen).

3. Verleng de levensduur van restjes

Met een vacuummachine, hoeft u dit niet meer te doen. Als je echte restjes hebt (niet genoeg om te bewaren voor een andere maaltijd), kun je ze met een vacuümverpakking tot een week langer in de koelkast bewaren dan in andere bakjes. Omdat de lucht buiten blijft, blijven de versheid en het vocht binnen, zodat restjes in vacuümverpakkingen langer houdbaar zijn en beter smaken. U hoeft dus niet binnen een paar dagen te beslissen: “opeten of weggooien”. En restjes blijven net zo lekker als de dag dat ze bereid werden. Dit geldt vooral voor voedsel dat normaal niet goed warm te houden is (b.v. biefstuk): een vacuümzak maakt een groot verschil in smaak, houdt het verser en smaakt meer als een niet-overgebleven product. Als je nooit van de smaak van opgewarmd vlees hebt gehouden, vacumeer het dan. Je zult niet weten dat het restjes zijn.

4. Verlengt de levensduur van droge goederen

Wist je dat gedroogde bonen ongeveer een vijfde van de prijs van bonen in blik kosten?

Met een vacuümsealer verlengt u de levensduur van producten uit de voorraadkast, zoals:

-bloem
-suiker
-Pasta
-rijst
-gedroogde bonen
-Cornmeal
-Havermout
-noten
bakmiddelen (bakpoeder, zuiveringszout, kant-en-klare bakmixen enz.)
-gedroogde puddingmixen
-koffie (zowel gemalen als hele bonen)

…en zo’n beetje elk ander droog opslagartikel dat je kunt bedenken. Dus nu kunt u voorraadartikelen in bulk kopen. Dit kan u veel geld besparen! Het kopen van droge goederen in bulk kan tot 80% goedkoper zijn dan supermarktprijzen.

5. de levensduur van specerijen verlengen

Kruiden zijn veel langer houdbaar als u ze vacuüm verpakt bewaart. Specerijen maken ook deel uit van de droge voorzieningen, maar zij verdienen een eigen categorie omdat specerijen erg duur zijn. (Als u ooit hebt berekend wat specerijen per pond kosten, weet u hoe duur ze zijn). Als u specerijen in bulk koopt, kunt u de kosten aanzienlijk drukken – maar het is niet verstandig om dat te doen, omdat specerijen hun werkzaamheid verliezen zodra u de verpakking opent, tenzij u ze vacuüm verzegelt.

Om specerijen vers te houden, is het belangrijk de lucht buiten te houden. Een vacuümsealer kan specerijen dus veel langer vers houden dan hun oorspronkelijke verpakking (of welke verpakking dan ook). Met een vacuümsealer kunt u kruiden in bulk kopen en een klein fortuin besparen! Natuurlijk wil je niet te veel specerijen kopen. Zelfs vacuüm verpakte specerijen verliezen na een tijdje smaak. Maar voor specerijen die je vaak gebruikt, is het logisch om ze in bulk te kopen en vacuüm te verpakken. Misschien heeft u er nog nooit aan gedacht om specerijen in bulk te kopen. Waar kun je specerijen in bulk kopen?

Hier zijn een paar ideeën:

U kunt specerijen in bulk kopen bij een gewone supermarkt. Soms staan ze in de bakkersgang, naast de gewone kruiden, maar meestal liggen ze in een uithoek van de winkel waar je ze niet zou verwachten: op een eindkap, in de vleesafdeling, zelfs aan een kant van de diepvriesafdeling. Als je ze niet kunt vinden, vraag het dan aan je kruidenier. Losse specerijen uit de kruidenierswinkel zijn niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar (misschien tweemaal de prijs van een fles in de bakafdeling), maar ze zijn veel goedkoper dan de flessen. Zelfs als je niet genoeg koopt om te vacuüm verpakken, kun je ze in de flessen doen die je thuis hebt staan en zo je ecologische voetafdruk een beetje verkleinen.

Kruidenwinkels

Door specerijen in bulk te kopen, kunt u veel geld besparen. Maar koop geen grote hoeveelheden specerijen die u zelden gebruikt – zelfs vacuüm verpakt, verliezen ze hun pikantheid sneller dan u ze kunt gebruiken.


6 Verlengt de levensduur van brood

Wanneer broodproducten worden ingevroren en vacuüm worden verpakt, blijven ze bijna even vers als op de dag dat u ze kocht. Op deze manier kunt u snel en gemakkelijk brood bakken. Vries gebakjes, koekjes en cakejes in voor een snel ontbijt of dessert, of wanneer u onverwacht bezoek krijgt. Ja, u kunt broodproducten invriezen in verzegelde zakken of zelfs in de zakken waarin u ze koopt. Door vacuüm te sealen wordt de versheid echter aanzienlijk verlengd. U moet echter voorzichtig zijn met het vacuüm verpakken van broodproducten: vries ze eerst in en sluit ze dan vacuüm af. Anders kunnen ze verpletterd worden door de druk van de sealer. Tip: Als u brood en bakkerijproducten in vacuümzakken wilt bewaren, moet u ze eerst invriezen alvorens ze vacuüm te verpakken. Anders worden ze geplet door de druk van de vacuüm sealer. 7.

7. voorkomen van vriesbrand 

Dit is de belangrijkste waarde van vacuüm sealen en de reden waarom de meeste mensen een vacuümsealer kopen. Door de lucht weg te houden van het voedsel, voorkomt u vriesbrand op bijna alles wat u in de vriezer doet. Maar soms gaat de waarde verder dan vriesbrand. Hebt u ooit een pak voedsel diep in de diepvries gevonden dat u vergeten was? Als het niet vacuüm geseald is, hoop dan maar dat je het hebt geëtiketteerd, want dan is het waarschijnlijk niet meer te identificeren. (Vergeet nooit een pak dat in de vriezer gaat te etiketteren – vraag ons hoe we dat weten).

Maar als het vacuüm verpakt is, kun je het waarschijnlijk niet alleen identificeren, maar ook eten – en ervan genieten. Maar zelfs als het voedsel over zijn hoogtepunt heen is (of als u het risico gewoon niet wilt nemen), is vacuümverpakt voedsel nog bruikbaar, terwijl slecht ingevroren voedsel dat meestal niet is. U kunt oudbakken vlees gebruiken in stoofschotels en soepen, oudbakken brood als croutons of paneermeel of in broodpudding…. Een vacuümsealer helpt u om uw opties open te houden voor oud ingevroren voedsel. Label altijd alles voordat je het in de vriezer legt: Soort voedsel, datum en gewicht/hoeveelheid indien van toepassing. Je verliest zeker wat uit het oog en feliciteert jezelf later omdat je zo slim bent.

8. marineren

Veel vacuümsealers hebben accessoirebuisjes en -bakjes om te marineren. Wist u dat u vacuüm geseald voedsel kunt marineren in een fractie van de tijd die het kost om niet-vacuüm geseald voedsel te marineren? Dat klopt. Door lucht en druk in de marinade container te elimineren, dringt de marinade sneller en dieper in het voedsel door dan bij niet-vacuüm-afgesloten marinades. Veel vacuümsealers hebben een accessoire poort voor het gebruik van marinade potjes, en sommige kamer sealers hebben een marinade functie (geen accessoire poort nodig). Hoe kun je hier geld mee besparen? U kunt goedkope stukken vlees marineren, waardoor ze malser en smakelijker worden – en u kunt het snel doen, dus als u laat bent, hebt u nog verschillende andere opties dan afhaalmaaltijden. Goedkoper. En gezonder ook. De meeste accessoire slangen zijn universeel en passen op alle soorten vacuümmachines met een accessoire aansluiting. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over welk merk u koopt.

9. meer opslagruimte

U kunt veel ruimte in een voorraadkast besparen door droge goederen vacuüm te verpakken. Lucht neemt veel ruimte in beslag, dus vacuümzakken zijn compacter dan andere opbergoplossingen. Als je ze goed afsluit, kun je ze zelfs plat laten liggen, zodat je er van alles op kunt stapelen, van hamburgers tot pesto. U kunt ook veel ruimte in uw voorraadkast besparen door droge goederen te verzegelen. Stapelbare dozen bieden nog meer ruimte. Meer ruimte betekent dat u meer producten in bulk kunt kopen en nog meer geld kunt besparen. U kunt meer opbergruimte creëren door te vacuum verpakken. Niet alleen voor levensmiddelen, maar ook voor andere dingen die u bewaart, b.v. seizoenskleding, garen, stoffen, enz.

10. sous vide koken

Of het nu in uw keuken is of in een restaurant, een vacuümsealer is zeer geschikt voor sous vide koken. Als u een sous vide circulator of wateroven heeft, kunt u nog meer geld besparen met uw vacuümsealer. Sous-vide is vooral bekend om zijn nauwkeurige temperatuur en sappig, gelijkmatig gegaard vlees. Dat alleen al is reden genoeg om er een te hebben. Maar het is ook ideaal om restjes op te warmen, bevroren vlees snel te ontdooien (door de circulatie gaat dit veel sneller dan een gootsteen vol water) en voedsel op een constante temperatuur te houden om te serveren. Dit betekent dat u kunt koken van diepvries tot tafel en voedsel kunt bewaren (als u slim bent) in dezelfde zak om restjes in te vriezen en opnieuw op te warmen. U kunt bijvoorbeeld steaks invriezen met een kleine hoeveelheid olie en kruiden en ze dan rechtstreeks uit de vriezer in de sous vide cooker plaatsen. U kunt binnen anderhalf uur een maaltijd op tafel zetten zonder dat u al die tijd in de keuken hoeft door te brengen. Een vacuümsealer en sous vide koken gaan hand in hand – en maken koken en opwarmen super eenvoudig.

11. maaltijd/smoothie voorbereiding

Veel mensen bereiden hun maaltijden voor de komende week vaak in het weekend voor. Dat kan nog beter met een vacuümkoker, want die houdt de gesneden producten veel langer vers dan andere verpakkingen. Je kunt je voorbereiden:

-Salade ingrediënten

-Smoothie ingrediënten

-Kip, hamburger en ander vlees voor salades, soepen, stoofschotels en andere hoofdgerechten

-Cereals

Als u dit al doet, zult u verbaasd zijn hoeveel verser deze ingrediënten blijven in een vacuümzak dan in andere bewaarverpakkingen. Als u het nog niet doet, kan een vacuummachine opener u motiveren om te beginnen. Als u maaltijden van tevoren wilt bereiden, houdt een vacuümsealer de ingrediënten langer vers.

12. bescherming van non-food artikelen

Vloeistoffen verplaatsen zich het best door de lucht wanneer ze vacuüm zijn verzegeld. U kunt uw vacuümsealer ook gebruiken voor non-food projecten. Het is ideaal voor:

-Beschermen van waardevolle documenten

-bescherming van kostbaarheden zoals munten en juwelen tegen aantasting en waterschade

-Het beschermen van huishoudelijke artikelen tegen waterschade

-Beschermen van kampeeruitrusting tegen regen en waterschade (b.v. lucifers en kaarten)

-Bescherming van toiletartikelen tegen “explosies” tijdens vliegreizen.

Deze lijst is verre van volledig: Kantoorbenodigdheden! Garens en stoffen! Boeken. Zaden! Als u zich afvraagt waarom u documenten of juwelen vacuüm moet sealen: Je hoeft het niet te doen. Met de meeste vacuummachines kunt u voedsel sealen zonder te vacuum verpakken. Dit zegel is veel betrouwbaarder dan een zip-top zak. Een vacuümsealer kan ook worden gebruikt voor andere producten dan levensmiddelen.

Ontdek ook de luchtreinigers van Therapy Air en geniet van een gezonde binnenlucht