Hoe een vacuum sealer gebruiken

Hoe gebruik je een vacuüm sealer: Instructies

Ik ben er zeker van dat niemand eraan twijfelt dat stofzuigers een geweldige aanwinst zijn voor de meeste huishoudens. Ze maken het mogelijk spullen netjes in te pakken en ze lange tijd veilig te bewaren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze voedselverspilling helpen voorkomen door de houdbaarheid van zowat alle voedingsmiddelen te verlengen. Veel mensen weten echter niet hoe ze een vacuümsealer moeten gebruiken. Dat is begrijpelijk, want er zijn zoveel verschillende modellen dat het een uitdaging kan zijn om uit te vinden hoe ze werken. Als dit ook voor u geldt, bent u op de juiste pagina terechtgekomen. Ik leg uit hoe je je vacuüm sealer goed gebruikt. Ik zal u ook laten zien wat u met uw toestel kunt doen – van het conserveren van vlees tot het inpakken van belangrijke documenten en koken met een sous vide toestel. Blijf op de hoogte.

Stap 1: Koop de juiste stofzuigerzak

De eerste stap om een vacuümsealer goed te gebruiken is het vinden van de perfecte vacuümzakken, -verpakkingen en -potten voor wat u wilt sealen. Om te beginnen moet je vacuümzakken kopen. Ze zijn veel efficiënter in het vers houden van voedsel dan gewone plastic zakken. Deze hebben de neiging lucht vast te houden, wat het doel van een vacuümsealer tenietdoet. Ze kunnen een beetje duur lijken, maar je kunt ze meestal minstens een paar keer hergebruiken voordat je ze weggooit. Je kunt ook een zuurstofopruimer in een minder robuuste tas stoppen.

Bovendien kunt u met sommige vacuum sealers ook potten en bakken afsluiten. Dit is ideaal voor dingen als augurken en gekookt voedsel dat u wilt invriezen. Als u besluit deze weg te volgen, zorg er dan voor dat u een vacuüm verzegelde glazen pot of vacuümbestendige container koopt. Zorg er ten slotte voor dat de vacuümzak (of pot of container) de juiste maat heeft voor het product dat u gaat sealen. Als de zak te klein is, werkt de verzegeling niet en moet je een puinhoop opruimen. Als het te groot is, verspil je alleen maar plastic zakken, en dat kan duur zijn.

Stap 2: bereid het voedsel voor dat u wilt verzegelen

Net zo belangrijk als het kiezen van de juiste zak is het bereiden van het voedsel. Gelukkig kunt u dit snel doen. Als u vlees en vis vacuüm wilt verpakken, zet het dan klaar. Verwijder de zenuwen en het vet dat u niet wilt koken. Snijd het vlees dan in kleinere porties, zodat ze gemakkelijk in de koelkast passen. Als het op te zuigen materiaal scherpe randen heeft (bv. ongekookte pasta of vlees met botjes), moet u de inhoud van de zak eerst in een zacht voorwerp wikkelen.

Een papieren keukendoek is ook goed. Zo kunnen de scherpe randen niet worden doorgeprikt bij het sluiten van de zak, en blijft de zak lang dicht. En tenslotte: Verpakt u vloeistoffen vacuüm? Als dat zo is, moet je ze eerst invriezen. Als u nog een stap verder gaat, maakt u het leven gemakkelijker, omdat u er geen rommel van maakt en uw apparatuur niet stuk gaat.

Stap 3: Vul de vacuümzak goed

Nu alles klaar is, is het tijd om de vacuümzakken te vullen. Vergeet niet om altijd wat ruimte te laten tussen de vacuüm verzegelde rand en uw voedsel. Laat een opening van drie tot vijf centimeter aan de bovenrand van de vacuümzak. Dit zorgt voor een goede afdichting die na verloop van tijd niet zal slijten. En als je de vacuümzak de eerste keer niet goed kunt sluiten, kun je het nog eens proberen.

Stap 4: Begin met vacuum sealen

Nu komt het leuke gedeelte: de vacuum sealer uit de doos halen en gebruiken. Hoewel elke machine een ander vacuümproces heeft, werken ze allemaal volgens dezelfde principes. Dus als je je originele handleiding nog hebt, blader die dan door. Maar als je het niet hebt, is dat geen reden om te wanhopen. Leg eerst de vacuümzak plat op uw werkblad. Open vervolgens het deksel van uw vacuümapparaat en plaats de opening van de zak op de sealstrip. Zorg ervoor dat de zak niet op het vacuümkanaal wordt geplaatst. Sluit vervolgens het deksel van uw machine op de juiste manier – op sommige modellen hoort u een “klik” wanneer u dit correct doet.

Klik tenslotte op de knop voor de sealfunctie en wacht tot het sealen is voltooid. De meeste machines geven aan wanneer de verzegeling perfect is door de vacuümcontrole lampjes automatisch uit te schakelen. In beide gevallen zult u waarschijnlijk een zucht horen die u vertelt dat de zak helemaal dicht is. Merk op dat de meest geavanceerde modellen verschillende afdichtingsinstellingen en andere extra knoppen op het bedieningspaneel hebben. Als uw machine ook op deze manier is ontworpen, profiteer dan van de verschillende instellingen en experimenteer! Handstofzuigers werken een beetje anders en zien eruit als scanapparaten, maar zijn net zo gemakkelijk te gebruiken als de grotere modellen.  De eerste stap is natuurlijk ervoor te zorgen dat de sealer geladen is. Dan moet je de vacuümzak plat leggen. Neem uw handheld vacuümsealer en druk deze op het oppervlak van de vacuümzak. Druk op de verzegel knop tot alle lucht is ontsnapt. Als u een vacuümreservoir gebruikt, moet u de sealknop ongeveer tien seconden ingedrukt houden. En je bent klaar.

Stap 5: bewaar uw verzegelde levensmiddelen

Het beste van vacuüm sealen is dat het voedsel langer vers blijft. Als vuistregel geldt dat voedsel dat u in vacuümzakken bewaart, twee tot vijf keer langer houdbaar is. Maar alleen als u uw vacuüm gesealde levensmiddelen goed afsluit en op de juiste manier bewaart! Zorg ervoor dat de afdichting zo goed mogelijk is. Zet uw voedsel ook meteen na het sealen in de vriezer. En om het nog beter te maken, schrijf op de vacuümzakken wat en wanneer u het voedsel invriest. Geloof me, dit bespaart je een hoop tijd als je later door de vriezer gaat.

Stap 6: Maak uw vacuum sealer daarna schoon

Het lijkt misschien niet zo, maar uw vacuümsealer wordt vies. Vleessappen kunnen uit de zak sijpelen in de spleten van de sealer. Daarom moet je het na elk gebruik schoonmaken. Gelukkig duurt dit minder dan vijf minuten. Neem een vochtige theedoek en veeg de afdichtstrip en lekbak schoon. Doe hetzelfde met de opening naar de vacuümkamer. Veeg tenslotte de bovenkant en de zijkanten van de machine schoon. Laat het apparaat volledig drogen en berg het veilig op.

Hoe gebruik je een vacuum sealer? Taken om uit te proberen

Nu we de basisbeginselen van het gebruik van een vacuum sealer hebben geleerd, volgen hier enkele taken die u met deze handige machine kunt uitvoeren.

1. bewaar vlees in de vriezer

Vacuümverpakt vlees en vis zijn veel langer houdbaar in de vriezer. Hij blijft twee tot drie jaar eetbaar. Bovendien krijgen deze diepvriesproducten geen vriesbrand en oxideren ze niet. Dit is de beste manier om vlees lang vers te houden. Zorg ervoor dat u uw zegel gebruikt na het vissen!

2. reserveer seizoensgebonden ingrediënten

Seizoensgebonden producten zijn niet alleen milieubewuster, ze smaken ook beter en zijn meestal goedkoper. Ga naar uw plaatselijke boerenmarkt en sla uw favoriete groenten en fruit in. Als je thuiskomt, sluit je ze vacuüm af zodat je ze de rest van het jaar kunt eten. Een goede tip: Het is het beste om sappig fruit in te vriezen voordat je het afsluit. Leg ze op een bakplaat, vries ze in en leg ze plat in de afsluitbare zak. Als u de lagen dubbel opstapelt, kunt u ze het beste scheiden met waspapier. Dit voorkomt dat het fruit gaat samenklonteren tot harde klonters.

3. verpakking van voedsel opnieuw sluiten

U kunt voedselverpakkingen opnieuw sluiten om ze zo lang mogelijk vers te houden. Zakken chips, zakken koffiebonen, kruiden, noem maar op. U kunt ze in deze vacuümzakken maanden (of jaren) in uw voorraadkast bewaren.

4. bladgroenten en salades langer houdbaar maken

Een goede manier om geld te besparen is het vacuüm verpakken van bladgroenten en salade mixen. In plaats van ze binnen een week in de koelkast te laten bederven, kunt u ze tot twee weken vers houden. Dit is een geweldige manier om voedselverspilling te voorkomen.

5. droge goederen vers houden

U kunt alle soorten droge goederen (bonen, linzen, kikkererwten, rijst, pasta, bruine suiker, enz.) in een vacuümzak bewaren. Ze behouden hun smaak en zijn vele maanden houdbaar.

6. vacuüm potten

Als je een komkommerliefhebber bent zoals ik, kun je thuis je eigen komkommers maken. Alles wat je nodig hebt is een vacuüm verzegelde glazen pot. Hetzelfde geldt voor inblikken.

7. vlees

Haal kippenborsten (of ander vlees) bij de slager en seal ze in met je vacuum sealer. Haal dan je sous vide machine en je bent klaar om een vijf sterren maaltijd te koken.

8. belangrijke documenten te beschermen voor noodgevallen

Je wilt toch niet dat je belangrijke documenten nat worden, of wel? Dus waarom ze niet vacuüm sealen? Bewaar paspoorten, geboorteakten, sociale zekerheidskaarten en meer in een vacuüm verzegelde zak tegen waterschade.

9. Pak waardevolle voorwerpen vacuüm in

Als u voorwerpen van bijzondere waarde hebt, kan het een goed idee zijn om ze ook vacuüm te sealen. Als u bijvoorbeeld een waardevolle verzameling strips en antieke boeken hebt, waarom zou u die dan niet beschermen tegen vocht en vocht?


Toepassingen voor een vacuum sealer

Wij zijn dol op vacuüm sealen, niet alleen omdat het ons veel geld bespaart op voedsel, maar ook omdat het ons tijd in en uit de keuken bespaart. Wist u dat vacuüm sealen voor meer dan alleen het bewaren van vlees en kaas kan worden gebruikt? Of u nu een ervaren vacuum sealer bent of een beginner, u zult veel nieuwe mogelijkheden vinden in deze lijst van 99 toepassingen voor uw vacuum sealer.

1. avocado’s

Houdt de tweede helft vers voor het volgende gebruik!

2. babyvoeding en flesvoeding

Gebruik uw vacuum sealer om grote hoeveelheden zelfgemaakte babyvoeding te maken of kleinere verpakkingen voor individuele babyporties. Bewaar volle, ongeopende verpakkingen van babyvoeding in grotere vacuümverpakkingsrollen.

3. bananen

Verpak verse of rijpe bananen vacuüm om ze te bewaren voor smoothies en bananenbrood.

4. boeken

Zeldzaam en verzamelbaar – boekenverzamelaars weten hoe kwetsbaar deze voorwerpen in de loop der tijd kunnen worden. Houd deze kostbare vondsten waterdicht en veilig tegen beschadiging door ze vacuüm te verpakken en op te slaan.

5. brood

Nu kunt u tonnen brood kopen of bakken en het voor lange tijd bewaren!

6. ontbijt

Snel of kant-en-klaar – een paar goede ideeën zijn ontbijtsandwiches, omeletten en pannenkoeken in vacuümzakjes ter grootte van één portie.

7. evacuatie zak

Dit is wat survival preppers beschouwen als een last-minute pakket met voedsel en voorraden voor 36 tot 72 uur. Pak uw reservesokken, ondergoed en warme kleren vacuüm om ze compacter te maken.

8. koop voedsel in bulk

U kunt ze in bulk kopen en ze later herverpakken in de maten die u nodig hebt!

9. spullen voor de hut

Bewaar voorwerpen in de hut veilig en beschermd tegen vocht en andere schadelijke invloeden, b.v. papierwaren, noodpakketten, lucifers, droge goederen, ontbijtgranen, toiletartikelen en hygiënische artikelen.

10. kamperen

Houd apparatuur of voedsel droog en veilig tegen de elementen en dieren.

11. EHBO-kit voor in de auto

Bewaar een noodpakket, babydoekjes of zelfs snacks in de auto.

12. mobiele telefoon

Waterdicht – Zet uw telefoon op slot als u naar het strand, het zwembad of zelfs op een boot gaat. Laat er een beetje lucht in zodat het blijft drijven in het water!

13. kaas

Een vacuüm geseald open blok kaas blijft 3 keer langer vers dan in een zak. Geraspte kaas kan ook bewaard worden.

14. chipszakken

Doe een hele zak in een vacuümzak of seal alleen het open uiteinde dicht om de zak langer vers te houden.

15. chocolade

Zo blijft uw chocolade langer vers. Het blijft goed in de vriezer!

16. kleren

Probeer onze tassen met zijvouwen – ze zijn rekbaar en bieden genoeg ruimte voor kleding of dekens.

17. koffiebonen

De versheid van de bonen is zo belangrijk voor een perfect brouwsel!

18. munten

Goud en zilver – bescherm uw belangrijke munten tegen aanvallen door ze vacuüm te sealen.

19. verzamelobjecten

Bescherm uw verzamelobjecten tegen lucht en vocht, zodat ze niet bederven of beschadigd raken.

20. college verzorgingspakketten

Stel voedsel- en noodpakketten samen voor uw schoolgaande kinderen.

21. stripboeken

Vacuüm verzegeld ter bescherming tegen lucht- en waterschade.

22. kruiden

Verleng de houdbaarheid van uw specerijen in uw camper of zelfs van restjes bereid voedsel die zich in uw koelkast opstapelen.

23. koekjes

Bak kerstkoekjes – of andere koekjes – van tevoren en bewaar ze in de vriezer.

24. deli vlees

Vries je lunchvlees in om het zo vers te houden als de dag dat je het openmaakte. Je kunt het ook een hele week in de koelkast bewaren.

25. documenten

Beschermen – Verzekeringspapieren, foto’s, geboorteakten, enz. blijven langer goed als u ze vacuüm verpakt. Leg er een plat stuk karton bij voor extra bescherming.

26. droge goederen

Verpak je baksels of rijst en havermout vacuüm om ze vers te houden!

27. droge mengsels

Maak geweldige kruidenmixen en bewaar ze vers of deel ze zelfs met vrienden!

28. elektronica

Verzegel jump drives, USB-sticks, kabels en meer om ze te beschermen tegen water of beschadiging tijdens opslag.

29. Nooddingen

Bewaar lucifers, kaarsen, zaklantaarns en batterijen beschermd, zodat u ze altijd bij de hand hebt als u ze nodig hebt.

30. aanstekers en kits

Sluit aanmaakblokjes of noodpakketten vacuüm af, zodat ze in elke situatie klaar zijn voor gebruik.

31. eerstehulpmateriaal

Houd pleisters, verband en andere benodigdheden droog en klaar!

32. vis

Pak je grote vangst in en bewaar hem vers in de koelkast of vriezer. Rollen zijn ideaal voor zeer lange vis of voor het maken van filets en het verzegelen van kleinere porties.

33. visaas en kunstaas

Voorkomt dat rubber aas uitdroogt of barst tussen vissessies.

34. bevroren voedsel

Sluit alles vacuüm, van vlees tot groenten en soepen, en bewaar ze drie keer langer in de vriezer dan normaal. U kunt ook pakjes vlees gebruiken om mee te nemen naar het werk en opnieuw op te warmen voor de lunch.

35. fruit

Snijd ze in plakjes of blokjes, vries ze in en verpak ze vacuüm in individuele porties voor gebruik in cakes, smoothies en andere recepten.

36. spelletjes en speelgoed

Verpak de spelletjes vacuüm en plak ze aan de binnenkant van de doos. Ze zijn altijd handig voor spelletjesavonden!

37. granen

Rijst, havermout, zelfgemaakt broodbeleg, zelfgemaakte croutons – sluit geopende potjes goed af om ze langer vers te houden.

38. geweren en munitie

Onze rollen zijn ideaal voor het verpakken van een zeer lang pistool of het maken van elke maat. Munitie kan ook verzegeld worden! Voeg een zuurstof absorber toe om zeker te zijn dat al het vocht weg is.

39. Halloween snoepjes

Bewaar wat van de “Halloween buit” om later van te genieten.

40. kruiden

Verse kruiden zijn langer houdbaar als ze worden afgesloten of zelfs ingevroren.

41. feestmaaltijd

Vacuüm pak restjes om mee naar huis te nemen! Maak portie zakjes om in de vriezer of koelkast te bewaren en later van te genieten.

42. vakantie- en seizoensversieringen

Pak potpourri of kaarsen vacuüm in zodat ze langer lekker blijven ruiken. U kunt uw decoraties zelfs in groepen vacuüm verpakken, afhankelijk van hoe u ze gebruikt!

43. Doe-het-zelf benodigdheden

Zorg ervoor dat kabels, reserveonderdelen, bouwmateriaal, verfkwasten en andere reparatievoorwerpen niet verloren gaan of beschadigd raken door ze vacuüm te verpakken voordat u ze opbergt voor later gebruik.

44. voedsel, snacks en toebehoren voor de jacht

Noten, muesli, sultana’s en andere snacks zijn ideaal om in portieverpakkingen mee op jacht te nemen.

45. uitrusting voor de jacht

Verpak uw omvangrijke sokken, broeken of jassen vacuum om ze kleiner te maken voor het opbergen of vervoeren van uw jachtuitrusting naar het kamp!

46. ijsblokjes Specerijen, kruiderijen, bouillon en oliën

Maak je eigen kant-en-klare ijsblokjes om te gebruiken bij het koken. Neem gewoon een ijsblokjesbakje en doe er water, olie, bouillon, kruiden in in verschillende mixen waarmee je wilt koken. Laat ze invriezen en verpak ze daarna vacuüm, zodat je ze kunt gebruiken als je speciale combinaties wilt koken!

47. ijskompressen voor eerste hulp

Wij maken onze eigen ijszakjes met een 2:1 mengsel van water en alcohol en vacumeren ze in een vacuümzakje ter grootte van een kwart liter voor noodgevallen en eerstehulpsets.

48. onregelmatig gebruikt voedsel

Voorkom dat weinig gebruikte levensmiddelen hard worden of bederven door ze vacuüm te sealen. Voorbeelden: Marshmallows, chocoladestukjes, bruine suiker, broodkruimels en havermout.

49. iPad

Zorg ervoor dat uw dure iPad of laptop niet nat wordt bij het zwembad of op het strand. U kunt het niet alleen vacuüm sealen om het waterdicht te houden, maar u kunt het ook gebruiken met het touchpad. Onze vacuümzakken in kwartformaat zijn misschien perfect.

50. gedroogd vlees

Wil je je eigen gedroogd vlees maken of het in bulk kopen? Deze levensmiddelen zijn zeer geschikt om vacuüm te verpakken en voor lange tijd te bewaren. U kunt ze in noodpakketten bewaren, ze naar het buitenland sturen voor het leger of ze verbergen voor anderen in huis met wie u ze niet wilt delen.

51. juwelen

Voorkom dat juwelen en andere waardevolle souvenirs dof worden door ze vacuüm te verpakken.

Naast juwelen zijn er vele andere soorten souvenirs die u misschien wilt bewaren, maar die u moet beschermen tegen de elementen. Waardevolle souvenirs die u vacuüm kunt verpakken zijn kinderspullen, verzamelobjecten en kostbaarheden.

52. keto & dieet maaltijd artikelen

Het vooraf bereiden van maaltijden is een belangrijke factor in het succes van elk dieetprogramma, vooral één zoals keto. Bereid op zondag een grote maaltijd en verpak die vacuüm in porties die u de hele week kunt gebruiken voor ontbijt, lunch en avondeten. Goede ideeën zijn courgette schijfjes, paprika en spek, omeletten, salami, kaas en koolhydraatarme kant-en-klaarmaaltijden.

53. knutselbenodigdheden voor kinderen

Voor projecten of schilderbenodigdheden die je wilt opbergen: Zuig losse stukjes op of doe boetseerklei, verf en stiften in vacuümzakken om ze op lange termijn te bewaren of om te voorkomen dat ze uitdrogen tussen speelsessies.

54. lunch en versnaperingen voor kinderen

Maak eenvoudige snacks en lunchpakketten voor onderweg.

55. restjes

Dit is een van de beste manieren om geld te besparen en uw voedsel vers te houden. Bewaar je restjes op een vol bord, zodat je ze gemakkelijk uit de koelkast kunt halen en de volgende dag opnieuw kunt opwarmen.

56. sla

“Kan ik sla vacuüm verpakken?” is een van de meest gestelde vragen van klanten. En het antwoord is JA! Plus, je kunt ook je eigen salademixen maken met verschillende soorten!

57. vloeistoffen

Veel van onze klanten vragen ons hoe zij levensmiddelen met vloeistoffen, zoals stoofpotten, marinade en bouillon, vacuüm kunnen verpakken. Heel gemakkelijk! Doe de ingrediënten in vacuümzakken en laat bovenaan voldoende ruimte vrij. Zet ze rechtop in de diepvries en vries ze in tot ze een beetje hard zijn. Dan kun je ze gewoon neerleggen en vacuüm sealen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de vloeistoffen eruit vallen. U kunt ook containers gebruiken voor delicatessen.

58. Tijdschriften

Veel mensen bewaren tijdschriften om later te verzamelen of te lezen. Om uw papieren producten plat te houden tijdens het vacuum verpakken, knippen sommige verzamelaars die we kennen een stuk karton uit en leggen dat op de bodem.

59. kaarten

U kunt kaarten vacuüm sealen in delen of ze in hun geheel opvouwen om ze droog te houden tijdens het reizen of kamperen. Als u ervoor kiest ze in delen vacuüm te sealen, kunt u ze gemakkelijk opvouwen zodat ze goed passen wanneer u ze inpakt.

60. gemarineerd vlees

Vacuüm sealen opent de poriën van het te marineren product, waardoor de marinade beter en sneller kan intrekken dan wanneer u het een nacht in de koelkast laat staan.

61. lucifers

Of u nu kampeert, reist of jaagt, houd uw lucifers waterdicht door ze vacuüm te sealen.

62. maaltijden en maaltijdbereiding

Voorbereide maaltijden zijn een geweldige manier om ons voor te bereiden op onze drukke weken! Maaltijden die u van tevoren bereidt in porties voor het hele gezin of voor slechts één of twee personen, besparen tijd en moeite. U kunt ook van tevoren maaltijden bereiden voor feestjes of vakanties.

63. gehaktballetjes

Maak veel gehaktballen op voorhand en verpak ze vacuum voor latere maaltijden! Zo heb je altijd gehaktballetjes bij de hand als je spaghetti wilt maken of zelfs gehaktbroodjes wilt eten!

64. vlees

Kip, vis, rundvlees, varkensvlees, wild.

65. medische benodigdheden

Verzegel noodvoorraden zoals pleisters en gaaskompressen. Deze voorwerpen kunnen vaak uitdrogen, scheuren of lekken. U kunt voorkomen dat ze beschadigd of onbruikbaar worden door ze vacuüm te sealen.

66. medicijnen

Hoestdruppels, inhalators – OPMERKING: Ze hebben allemaal een houdbaarheidsdatum. Vraag om medicijnen in pil- of tabletvorm, want die zijn langer houdbaar dan vloeistoffen. Noteer de houdbaarheidsdatum op de zakjes.

67. Militair

Verzending naar het buitenland – Het kan weken duren voor de items aankomen. Wij hebben ontdekt dat het het beste is om de traktaties vacuüm verpakt naar militair personeel en missionarissen overzee te sturen. Vertrouw ons, ze zullen blij zijn uw geschenken veilig en wel te ontvangen.

68. geld

Of u nu munten verzamelt of geld in de tuin bewaart voor noodgevallen, vacuüm-seal het om het te beschermen tegen de elementen en het waterdicht te houden.

69. kant-en-klare maaltijden

Maak individuele overlevingsrantsoenen of kampeermaaltijden. Meng ramen noedels, gedehydrateerde groenten, bouillonpoeder en kruiden in een zakje. Doe er een plastic lepel bij en sluit af. Sultana’s, gedroogde cranberry’s, pinda’s, chocoladestukjes en gedroogd vlees zijn ook lekker!

70. Niet-bederfelijke dingen

Zoals u in deze mega lijst kunt zien, zijn er veel niet- bederfelijke waren die u vacuüm kunt verpakken en veilig, waterdicht en beschermd kunt bewaren. Bijvoorbeeld documenten, verzamelobjecten, kostbaarheden, babyspullen, medische artikelen, kampeeruitrusting, jachtuitrusting en nog veel meer!

71. schroeven en moeren

Nooit meer bouten en moeren verliezen bij het monteren van meubels en dergelijke. Probeer ze in vacuümzakken te verpakken en bewaar ze in een kast of lade. Dit is ook handig als u gaat verhuizen en de bedbouten en andere onderdelen bij elkaar wilt bewaren.

72. olie en azijn

Als u veel verschillende soorten olie en azijn in uw keuken hebt, kunt u de soorten die u niet zo vaak gebruikt vacuüm verpakken om ze langer vers te houden.

73. pannenkoeken

Het is makkelijk om te veel pannenkoeken te maken of een restje beslag over te houden. Maak ze allemaal en vacuümverpak ze afzonderlijk of in kleine pakketjes en vries ze in. Je kunt ze in de broodrooster of magnetron stoppen voor een snel ontbijt. Als u meerdere pannenkoeken in een vacuümzak wilt doen, scheid ze dan met waspapier zodat ze niet aan elkaar kleven.

74. reserveonderdelen

Bewaar restjes en computeronderdelen veilig in een vacuümverzegelde zak zodat ze niet uiteenvallen of verloren gaan. Om het overzichtelijker te maken, koop je doorzichtige plastic bakjes ter grootte van schoenen en doe je de vacuümverzegelde delen erin. Gebruik een stift om precies op te schrijven waar de stukken voor zijn.

75. pasta

Houd deze pasta vers door hem na opening vacuüm te verpakken in zakjes. Als u een pastasaus hebt gemaakt en die als restjes wilt bewaren, vries die dan in voordat u ze vacuüm verpakt.

76. foto’s

Bewaar foto’s veilig door ze plat neer te leggen, er een stuk karton naast te leggen en ze vacuüm te sealen.

77. geportioneerd voedsel

Gebruik de vacuümzakken om individuele porties te maken en porties voor het hele gezin. Als u ’s avonds of tijdens de lunch tijd tekort komt, kunt u gemakkelijk een portie uit de vriezer nemen, die opwarmen en opeten zonder ’s avonds te hoeven koken.

78. puzzelstukjes

Houd de puzzelstukjes bij elkaar en voorkom beschadiging door ze vacuüm te verpakken en in hun doos te doen. U kunt ook de bovenkant van de doos afsnijden en alle onderdelen in een vacuümzak doen om ruimte te besparen.

79. kwarts en andere mineralen

Houd uw kwarts en andere waardevolle mineralen veilig door ze vacuüm te sealen voordat u ze naar winkels of kluizen stuurt.

80. gekoelde levensmiddelen

Er zijn zoveel toepassingen voor vacuüm sealen om uw wekelijkse boodschappen de hele week vers te houden, zoals kaas, groenten, salade, restjes en vlees.

81. salade mixen

Als je van deze makkelijke kant-en-klare salademixen houdt, zul je het leuk vinden geld te besparen en je eigen sla te gebruiken om je eigen mixen te maken. Gewoon verpakken, in vacuümzakken doen, dichtplakken en in de koelkast of vriezer bewaren.

82. Zaden

Of u nu zaden koopt of verse groenten en fruit gebruikt, bewaar ze in vacuümzakken om ze jarenlang droog en gebruiksklaar te houden. Zorg ervoor dat de zaden goed gedroogd zijn voordat je ze vacuüm verpakt.

83. zelfklevende boek accessoires

Vacuüm sealen is een geweldige manier voor scrapbookers om te voorkomen dat hun kleverige artikelen en andere plastics breken, afbrokkelen of uitdrogen. Bewaar stickers, knopen, kralen en linten weerbestendig en klaar voor wanneer uw creativiteit roept!

84. geurverdrijvers

Jagers hebben vaak veel verschillende geuren en voorwerpen om wild aan te trekken (of hun geur te maskeren), maar ze willen niet dat die stinken als ze die niet nodig hebben. Een eenvoudige oplossing is de afzonderlijke geuren vacuüm te sealen, zodat ze samen kunnen worden verpakt zonder te sterk te ruiken of de andere artikelen te bedekken.

85. groenten en fruit van het seizoen

Het is goed om groenten en fruit in het hoogseizoen te kopen, maar het is nog beter om ze buiten het seizoen te kopen! Koop ze in het seizoen en verpak ze later vacuüm voor maaltijden, taarten en smoothies!

86. zilverwerk

Verzegel zilverwerk vacuüm om te voorkomen dat het aanloopt en om het te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zorg ervoor dat er geen scherpe randen of punten in de zakken komen.

87. maaltijden in één portie

Neem een maaltijd of een restje en verpak het in kleine, individuele vacuümzakjes.

88. smoothie fruit & pakjes

In het hoogseizoen, wanneer het fruit vers is of in de aanbieding, kunt u uw eigen proteïne- en smoothie pakketten maken met vers of gemengd diepvriesfruit. Voeg dan je eigen yoghurt, proteïnepoeder en zaden toe.

89. soepen, stoofschotels en ovenschotels

Als u grote hoeveelheden soepen, stoofpotten en stoofschotels maakt, kunt u de restjes of overschotten vacuüm verpakken in portie zakjes. Zet het voedsel rechtop in een zak, zet het in de vriezer en vries het ongeveer 10 minuten in of tot de vloeistoffen gestold zijn.

90. kruiden

Koop specerijen in bulk en bewaar ze langer in vacuümzakken. Maak uw eigen kruidencombinaties en kruidenmengsels en verpak ze vacuüm om te koken.

91. overlevingskisten

Overlevingspakketten moeten in een lucht- en waterdichte verpakking worden bewaard om bederf en beschadiging te voorkomen. Veel maaltijd bereiders gebruiken vacuümverpakkingen om ruimte te besparen en de omvang te beperken terwijl ze voedsel voor de lange termijn bewaren. En vergeet de zuurstof absorbers niet.

92. thee

Houd uw thee vers door ze vacuüm te verpakken in vacuümzakjes met een inhoud van een halve liter en ze in een kast of voorraadkast te bewaren. Het zal fris zijn en kan ook meegenomen worden op de camping of op reis!

93. ongeopende voedselcontainers

U kunt ongeopende voedselcontainers verzegelen om ze langer vers te houden – zelfs als u ze nog niet hebt geopend.

94. kostbaarheden

Bescherm uw kostbaarheden tegen lucht en water door ze vacuüm te sealen voordat u ze opbergt. Vacuüm verzegelen van goud, zilver, juwelen, verzamelobjecten en meer.

95. groenten

Er zijn veel groenten in het hoogseizoen van de zomer en de herfst, maar als u ze vacuüm verpakt, kunt u groenten zoals tomaten, aardappelen, bonen, wortelen en nog veel meer het hele jaar door gebruiken. Ze zullen ongelooflijk vers smaken.

96. bruidstaart

Pasgetrouwden worden vaak aangemoedigd hun bruidstaart te bewaren en op hun eerste verjaardag op te eten, omdat hij vaak bederft als hij niet goed wordt bewaard. Gebruik een vacuümzak met zijvouw om de bovenkant van de bruidstaart in te bewaren en leg hem in de diepvries.

97. wijn

Wist je dat je je wijn kunt bewaren? U kunt een speciale wijn vulhulp gebruiken met uw vacuum sealer en uw wijn veel langer in de koelkast bewaren.

98. jams

Om te voorkomen dat aardappelen of jam te snel bederven, kunt u ze (vers of bereid) vacuüm verpakken, zodat ze onmiddellijk beschikbaar zijn wanneer u ze nodig hebt.

99. courgettes

Courgettes zijn een geweldige manier om verborgen groenten in elk gerecht te verwerken. Het is zelfs een koolhydraatvervanger voor dieetprogramma’s zoals Weight Watchers, Jenny Craig en het Keto programma. Hak het fijn voor brood, stoofschotels, lasagne en meer.