Vacuum verpakken van voedsel

Wat zijn de voordelen van vacuüm sealen?

Als u nieuw bent met vacuüm sealen of op zoek bent naar nieuwe toepassingen voor uw vacuüm verpakkingsproducten, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat zijn de voordelen van vacuüm sealen?

Het gebruik van een vacuümsealer biedt geweldige voordelen, zoals het bewaren en beschermen van voedsel gedurende een veel langere periode. Hieronder vindt u een overzicht van de vele voordelen van vacuüm sealen.

1. Beschermen tegen vriesbrand

Vacuüm afdichting beschermt voedsel tegen vriesbrand en uitdroging. Vriesbrand ontstaat wanneer de lucht in contact komt met de waterkristallen rond het voedsel. Vacuüm sealen helpt dit voorkomen door de lucht weg te houden van het voedsel. Vriesbrand is niet schadelijk voor de gezondheid, maar tast wel de smaak en textuur van het voedsel aan.

2. langer vers voedsel

Omdat er geen lucht bij het voedsel kan komen, kan het langer worden bewaard en beschermd, zelfs in de koelkast of de vriezer. Vacuüm sealen houdt voedsel langer vers door de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen. Dit is ideaal voor seizoensproducten en levensmiddelen die snel bederven, zoals groenten, salade en vlees. Het is ook geschikt voor noten, deegwaren, crackers en andere opgeslagen artikelen die zacht of muf worden als ze worden blootgesteld aan zuurstof en vocht in de lucht.

3. versheid het hele jaar door

Een andere goede manier om te vacumeren is om seizoensproducten zoals tomaten of bessen te bewaren voor gebruik in de winter. Zo heb je het hele jaar door verse producten die heerlijk vers smaken, zelfs als ze buiten het seizoen zijn.

4. meer kastruimte

Of het nu in de voorraadkast, de koelkast of de vriezer staat, de ruimte in het voedsel kan bepalen wat er beschikbaar is. Door spullen te stofzuigen en op te stapelen, bespaart u ruimte voor meer levensmiddelen, zoals blikjes en dozen.

5. smaak versterken, marineren

Een ander groot voordeel van vacuüm sealen is dat het kan worden gebruikt om voedsel te marineren en te kruiden om de smaak te verbeteren. Voeg een marinade of smaakmaker toe aan kip, vis of rundvlees en sluit het vacuüm af voor een snelle, geweldige verbetering van uw kookervaring.

6. Bespaar geld op grootverpakkingen of gezinsverpakkingen

Het staat buiten kijf dat je meer waar voor je geld krijgt als je voedsel in gezinsverpakkingen of in bulk koopt. Het vacuüm verpakken van porties kan uw gezin het hele jaar door veel geld besparen.

7. afval verminderen

Ons voornemen om in het groot in te kopen en zo te besparen, leidt er soms toe dat voedsel in de vriezer verbrandt of in de koelkast wordt vergeten. Als u extra voedsel en restjes vacuüm verpakt, bespaart u niet alleen extra geld, maar vermindert u ook de hoeveelheid afval omdat u dat voedsel nog steeds kunt eten! Het vermindert ook de hoeveelheid verpakkingsafval omdat er geen verpakte artikelen meer in de winkel moeten worden gekocht.

8. geen chemische conservering

U kunt vers kopen en dan kiezen welke kruiden en marinades (of gewoon) u in uw vacuüm wilt doen. Hierdoor worden ongewenste chemicaliën en conserveringsmiddelen in het voedsel vermeden.

9. snel en efficiënt

Als u voedsel vacuüm kunt verpakken in gezonde porties of kant-en-klare restjes, bespaart u tijd (en geld… en zelfs uw taille).

Wie gebruikt vacuum sealers?

Wie gebruikt er nu regelmatig een vacuümsealer? Het zal u verbazen dat stofzuigen niet alleen meer iets is voor grote gezinnen.

10 VOORDELEN VAN VACUÜM SEALEN

Vacuüm sealen is een van de beste manieren om voedsel te conserveren en biedt een groot aantal voordelen. De verscheidenheid aan verschillende tafel- en hand vacuümsealers op de markt is groter dan ooit en dekt elke prijsklasse.

1. conservering van levensmiddelen

Vacuüm sealen verlengt de houdbaarheid van veel verschillende levensmiddelen, van kaas tot vlees tot soepen. Vlees dat op de traditionele manier wordt ingevroren, is bijvoorbeeld ongeveer 6 maanden houdbaar. Maar vacuüm geseald vlees gaat 2-3 jaar mee in de vriezer. Vacuüm gesealde kaas kan 4-8 maanden nodig hebben om te koelen, vergeleken met 1-2 weken voor kaas die volgens traditionele methoden wordt bewaard.

2. geld besparen

Voedsel langer bewaren betekent minder bederf en dus minder voedselverspilling. Het stelt u ook in staat om voedsel in bulk te kopen tegen lagere kosten en het veilig op te slaan voor later gebruik.

3. bescherming

Door voedsel te stofzuigen, is het beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Deze methode voorkomt ook dat voedsel uitdroogt en vriesbrand ontstaat.

4. smaak

Door het voedsel te verzegelen en de lucht te verwijderen, blijven de smaak, de textuur en het vochtgehalte van het voedsel behouden. U krijgt ook veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, omdat vacuüm sealen helpt om de voedingswaarde van het voedsel te behouden.

5. veiligheid

Veilig en zuurstofvrij bewaren van voedsel voorkomt de groei van schadelijke schimmels en bacteriën.

6. organisatie

Vacuüm sealen maakt uw koelkast en vriezer efficiënter en opgeruimder, en gesealde items nemen veel minder ruimte in beslag, waardoor u meer vrijheid heeft.

7. geen andere additieven nodig

In tegenstelling tot veel andere conserveringsmethoden zijn er geen nare chemicaliën of andere additieven nodig die een negatief effect kunnen hebben op uw voedsel.

8. marineren

Vacuüm sealen is de perfecte manier om vlees te marineren en extra kruiden en smaken aan voedsel toe te voegen. De verpakking sluit al het vocht en de heerlijke smaken in en marineert uw vlees onmiddellijk.

9. conservering van voedsel

Voedsel conserveren hoeft niet alleen te gelden voor vers voedsel, het is ook geweldig voor restjes. In plaats van kliekjes weg te gooien of jezelf te dwingen alles in één dag op te eten, kun je ze vacuüm verpakken en maandenlang bewaren.

10. hersluiten

U kunt een vacuümsealer gebruiken om reeds gesealde producten opnieuw te sealen. Dit kan een zak chips zijn, crackers, een zak rijst of wat je maar kunt bedenken!


De 11 belangrijkste voordelen van vacuümverpakking

1. conservering van levensmiddelen

Als u zich afvraagt of vacuüm sealen van voedsel nuttig kan zijn in uw leven, zijn hier enkele voordelen die u moet weten:

2. tijd besparen

Verpak gezinsporties van maaltijden of individuele porties snacks of groenten en vries ze in. Als het tijd is om te eten, maak je de porties die je nodig hebt en je bent klaar. Dit is vooral handig voor sous vide koken – doe de porties die u nodig hebt in uw sous vide pot en kook ze gaar. Het eten is klaar.

3. geld besparen

Als u vlees in bulk koopt, het in porties verdeelt en deze verzegelt, hebt u altijd vers vlees bij de hand. Dit leidt tot ongelooflijke kostenbesparingen in vergelijking met het kopen van vlees aan de toonbank voor elke maaltijd.

4. Conserveren en beschermen van voedsel

Voedsel onder vacuüm bewaren voorkomt de groei van schimmels en bacteriën. Vacuüm sealen verwijdert zuurstof uit het voedsel. Zonder zuurstof kunnen schimmels en bacteriën niet groeien.

5. vacuümverzegeling verlengt de houdbaarheid

De houdbaarheid van uw voedsel wordt aanzienlijk verlengd wanneer u het vacuüm sealt. Voedsel dat vacuüm is verpakt, kan 3 tot 5 keer langer worden bewaard dan voedsel dat in plastic bakjes of zakken wordt bewaard.

6. Efficiënte organisatie van voedsel

Vacuüm sealen maakt uw koelkast en vriezer efficiënter en overzichtelijker, en gesealde producten nemen veel minder ruimte in beslag, waardoor u meer vrijheid heeft.

7. geen vriesbrand

Vacuümverzegeling zorgt voor een luchtdichte omgeving voor voedsel en voorkomt de vorming van kristallen die vriesbrand veroorzaken. Vacuüm sealen houdt het vocht in uw voedsel langer vast, zodat u maanden na het bewaren nog kunt genieten van vers smakend voedsel.

8. het eten smaakt beter

Door het voedsel te verzegelen en de lucht te verwijderen, blijven de smaak, de textuur en het vocht van het voedsel behouden. U krijgt ook veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, omdat vacuüm sealen helpt om de voedingswaarde van het voedsel te behouden.

9. voedsel veilig bewaren

Vacuüm sealen verwijdert het grootste deel van de zuurstof en voorkomt chemische reacties veroorzaakt door zuurstof die voedsel doen bederven. Het voorkomt ook de opeenhoping van bacteriën die voedsel kunnen bederven.

10. restjes vacuüm verpakken

Verpak restjes van de maaltijd meteen vacuüm. Zo hoef je het niet weg te gooien en heb je een makkelijke maaltijd voor de toekomst. Als je de restjes invriest, blijven ze maanden goed, zodat je niet drie avonden achter elkaar dezelfde maaltijd hoeft te eten.
Na een paar weken zal het eten weer vers smaken.

11. Houd je chips knapperig

Vacuüm sealen kan je helpen als je afscheid wilt nemen van je chips en je hebt er genoeg van. Als je ze vacuüm verpakt, blijven ze zo knapperig als nieuw. Wees echter voorzichtig wanneer u de vacuüm sealfunctie gebruikt; deze kan uw chips verpletteren.

4 VOORDELEN VAN VACUÜMVERPAKKING

In deze tijd is het nog nooit zo belangrijk geweest om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid te verlengen. Laat het alsjeblieft niet verloren gaan. Hopelijk kunnen we er met onze praktische tips voor zorgen dat ons voedsel wat langer meegaat, en in sommige gevallen zelfs tot de huidige pandemie voorbij is, zonder dat dit ten koste gaat van smaak of kwaliteit.

1. Verleng de houdbaarheid

Door uw ingrediënten vacuüm te verpakken verlengt u de houdbaarheid, zodat u ze veel langer kunt gebruiken, verkopen en serveren. Door ingrediënten vacuüm te verpakken kan de houdbaarheid met drie tot vijf maal worden verlengd, hoewel de exacte houdbaarheid natuurlijk afhangt van de opslagplaats en het ingrediënt zelf. Voedsel dat binnen de houdbaarheidsdatum is ingevroren, kan vaak tot 12 maanden in de vriezer worden bewaard zonder kwaliteits- of smaakverlies en zonder het risico van vriesbrand. U kunt ook verspilling voorkomen door restjes die anders zouden worden weggegooid, vacuüm te verpakken en ze te gebruiken om de volgende maaltijd te bereiden. Om de houdbaarheid te verlengen, moet u de ingrediënten grondig reinigen voordat u ze bewaart en ze na het afsluiten goed etiketteren, zodat u weet wanneer u ze moet gebruiken.

2. veiligheid

Als u uw ingrediënten in vacuümzakken bewaart, voorkomt u kruisbesmetting, uitdroging en schimmelvorming. Schimmels en bacteriën hebben zuurstof nodig om te groeien en als ze in de zakken geen zuurstof krijgen, kunnen ze niet groeien. U zult ook merken dat voedsel langer vers blijft en minder snel zal verkleuren of van textuur of geur zal veranderen. Het voorkomt ook “vriesbrand”, dat optreedt wanneer water in het voedsel dringt en voorkomt dat vocht in de lucht verdampt.

3. opslag

Omdat ze veel kleiner zijn, kunnen vacuümverpakte levensmiddelen gemakkelijk worden gestapeld en bewaard met soortgelijke ingrediënten om de opslag te maximaliseren. Het betekent ook dat u veel grotere hoeveelheden seizoensproducten kunt kopen, in de wetenschap dat u ze veilig voor lange tijd kunt bewaren of in batches kunt koken om ze later opnieuw op te warmen en te serveren. Dit bespaart niet alleen veel kostbare tijd in de keuken, maar het betekent ook dat u minder geld uitgeeft aan ingrediënten omdat u meer kwantumkorting kunt krijgen van uw leveranciers. Vacuüm sealen is ook een veel gemakkelijkere manier om vloeistoffen te bewaren. Je hoeft ze maar een paar uur in te vriezen voor je ze afsluit, maar je kunt ook potten vacuüm verpakken.

4. smaak/kwaliteit

Het belangrijkste voor uw klanten is dat vacuüm sealen ook de smaak en de algehele kwaliteit van uw voedsel kan helpen verbeteren. Vacuümzakken vormen een barrière die voorkomt dat smaken en sappen uit de zak ontsnappen en sluiten ze in (dit wordt versterkt als u ingrediënten sous-vide kookt). U kunt ook kruiden en specerijen in het zakje doen om bij de andere ingrediënten te gebruiken.