Vacuummachine voor thuis

Wil je een vacuummachine kopen? Kies Vacsy

Als u de productieketen van uw bedrijf wilt voorzien van innovatieve verpakkingen, mag u dit artikel niet missen! In de hele tekst worden de kenmerken van vacuümverpakking in detail uitgelegd. Elke voedingsindustrie kan immers aanzienlijk voordeel halen uit dit soort verpakking.

Wat is vacuümverpakking?

Ken je dit soort verpakkingen nog niet? U moet weten dat uw verpakkingsproces bestaat uit het verwijderen van alle lucht die in de verpakking aanwezig is. Zo verliezen eiwitten in de natuur hun eigenschappen wanneer zij in contact komen met lucht. Dit is te wijten aan de proliferatie van micro-organismen die schimmels kunnen vormen en de houdbaarheid van levensmiddelen aanzienlijk verkorten. Om die reden is vacuümverpakking een belangrijke bondgenoot van de levensmiddelenindustrie.

Hoe werkt de vacuummachine?

Eerst wordt het product in de verpakking geconditioneerd. Daarna zuigt de machine de lucht volledig af, waardoor de verpakking wordt afgedekt en verzegeld. Het sealen gebeurt door de verpakking te verhitten met een speciale component, die enkel of dubbel kan zijn.

Wat zijn de voordelen van vacuümverpakking?

Conservering van vacuümverpakte levensmiddelen

Wat de houdbaarheid betreft, kan dit type verpakking de levensduur van de producten met 3 tot 5 maal verlengen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de goederen in de koelkast worden bewaard. Zo blijven de textuur, smaak en kleur intact. Een vacuüm verpakt levensmiddel is volledig beschermd tegen elke vorm van materie, of het nu gaat om vloeistof, vaste stof of gas. Door dit proces blijven de voedingsstoffen lange tijd ongewijzigd totdat de verzegeling wordt verbroken.

Winstgevendheid van vacuümverpakking

Aan dit soort verpakking zijn enkele winstgevendheidsfactoren verbonden. Als je goed kijkt, zorgt een efficiëntere bewaring ervoor dat de kwaliteit en de kenmerken van het product behouden blijven, zodat er minder verspilling is. Om dezelfde reden voegt dit verpakkingsmodel waarde toe aan het eindproduct. Dit komt doordat levensmiddelen zoals vlees, vis, kaas en kastanjes in grotere hoeveelheden kunnen worden aangekocht voor de productie van verwerkte of gefractioneerde verpakkingen. Deze winstgevendheid houdt ook verband met het gewicht van de producten, want bij vacuümverpakking verliezen de levensmiddelen geen vocht door verdamping. Uw bedrijf heeft dus veel te winnen bij het gebruik van dit soort verpakking.

Zichtbaarheid van vacuümverpakkingen

Aangezien deze verpakkingen zeer transparant zijn, verbeteren zij in hoge mate de zichtbaarheid van het product. Dit maakt het voor de huisvrouw gemakkelijker om tijdens het winkelen het product te kiezen. Dit verhoogt de geloofwaardigheid van de aankoop van het artikel.


Welke levensmiddelen kunnen vacuüm worden verpakt?

Hoewel dit type verpakking de markt in diverse sectoren heeft veroverd, is het het meest verbreid in de levensmiddelenindustrie. Daarom is het voor managers in deze sector van groot belang om de belangrijkste soorten pakketten te identificeren en deze aan te passen aan de behoeften van elke grondstof. Het model bewaart de integriteit van het product en maakt de ervaring van de klant aangenamer. De lijst van producten die op deze manier kunnen worden verpakt, is enorm.

We geven u een paar voorbeelden om de veelzijdigheid te illustreren:

– Vlees;
– gezouten;
– Vis en zeevruchten;
– Muesli
– Groenten;
– Bevroren voedsel;
– Sapjes;
– Verwerkte champignons;
– Fruit.

Het is verbazingwekkend hoeveel voedsel kan worden verpakt met dit proces.

Unieke toepassingen voor een vacuummachine

We hebben veel unieke toepassingen voor een vacuümsealer waardoor u alles in uw huis vacuüm wilt verpakken. Toen mijn moeder mijn eerste vacuümsealer kocht toen ik getrouwd was, gebruikte ik hem alleen om vlees en kaas te vacumeren. Het was een beetje ontmoedigend, maar na verloop van tijd leerde ik dat je het voor veel meer kunt gebruiken dan alleen het bereiden van bevroren voedsel. En het beste moment om voedsel te bewaren was toen ik me realiseerde dat ik potten kon vacumeren! Of ik nu een handsealer of mijn grote machine gebruik, het vacumeren van potten is voor mij een spelbreker geworden in de voorraadkast. En ik wed dat dat ook voor jou geldt! Maar er zijn veel meer manieren om het te gebruiken!

Unieke toepassingen voor een vacuümmachine

1. voedselopslag

Het mooie van een vacuümmaker is dat u hem niet alleen kunt gebruiken om levensmiddelen in de vriezer te bewaren, maar dat u er ook veel andere dingen op verschillende manieren mee kunt bewaren. Deze methode vervangt de traditionele conservering niet, maar kan worden gebruikt voor droge waren, vloeistoffen en zelfs chocolade.

Droog voedsel

In zakken – Verdeel grote hoeveelheden meel, specerijen, koffiebonen, rijst, enz. in vacuümzakken en bewaar ze in voor levensmiddelen geschikte emmers van 4 liter. Of u kunt ze in een album-achtige houder op uw planken bewaren.

In potten – u kunt cornflakes, koekjes, macaroni, rijst, koffie en zelfs marshmallows vacuüm verpakken om de houdbaarheid van uw droge bulkaankopen te verlengen. Hier zie je hoe ik mijn handheld vacuümsealer gebruik om potten te sealen, maar het concept werkt ook met een grotere machine. Uw machine zal ook een aansluiting voor een slang nodig hebben, tenzij u een handsealer gebruikt.

Olie, wijn en azijn – wanneer u een deel van de wijn, olie of gearomatiseerde azijn hebt opgebruikt, blijft er lucht over. Voor de meeste flessen kunt u een speciale stop gebruiken die de lucht uit de flessen verwijdert, waardoor de houdbaarheid van het kookvocht wordt verlengd.

Chocolade – ja, je kunt chocolade conserveren door het vacuüm te sealen.

Zakken chips – gebruik de sealfunctie om ze langer vers te houden.

Post – pakjes sturen naar geliefden? Militaire verzorgingspakketten? Pakketten voor schoolkinderen? Gebruik een vacuümsealer om verpakkingen te beschermen tegen vocht en beschadiging door schokken. De koekjes kunnen in verschillende lagen worden geseald.

Verzegel de kledingstukken om ze droog te houden. Dit helpt niet alleen schade te beperken, maar kan ook de verzendkosten in kleinere dozen drukken.

2. voedselbereiding

Marineren van voedsel – U kunt niet alleen steaks en groenten marineren in vacuümzakjes of de nieuwe Zip-Lock zakjes, maar sommige vacuümsealers hebben speciale bakjes voor het marineren van grotere hoeveelheden voedsel.

Zelfgemaakte yoghurt zakjes. Gebruik gewoon de sealfunctie om zakjes te maken over de breedte van uw vacuümsealzakken. Snijd ze dan uit elkaar en je hebt kleine buisjes om te vullen! Maak de uiteinden dicht en leg ze in de vriezer.

Salademixen – U kunt salademixen maken en die in een potje bewaren om elke dag een kant-en-klare lunch te maken. Maar je kunt de houdbaarheid verlengen door de potten vacuüm te sealen.

Sous vide – de rage om eten te koken zoals je dat in de jaren 70 deed met rijst uit een zakje.

Restjes – in plaats van plastic meeneembakjes te gebruiken, kunt u voedsel in portiegrote vacuümzakken doen en naar huis sturen zonder dat iemand eraan hoeft te denken een gevulde kom mee te nemen.

3. huishoudelijke opslag

Wasgoed – bewaar fijn linnengoed in vacuümzakken om het te beschermen tegen stof, vocht en wrijving van andere voorwerpen. Grotere vacuümzakken werken goed voor lakens, handdoeken en dekens.

Zilverwerk bewaren – Als u geen goede zilverdoos hebt om uw zilverwerk in te bewaren, moet u het zilverwerk in een doek wikkelen en vacuüm sealen. Vacuüm sealen houdt niet alleen de lucht buiten, het is ook makkelijker op te bergen! Gebruik een zilverdoek of een andere dunne, zachte doek om het zilverwerk in te wikkelen, zodat het niet op de vacuümzak drukt en deze beschadigt. U kunt zelfs een dubbele zak gebruiken als u meer bescherming wilt.

Sieraden – wikkel ze, net als zilverwerk, in een beschermende doek en vacumeer ze in een vacuümzak om te voorkomen dat ze tijdens het opbergen in de knoop raken en beschadigd raken.

Speel- en puzzelstukjes – U kunt de hersluitbare opbergzakjes met rits gebruiken voor speelstukjes. Dit houdt ze niet alleen bij elkaar, maar het houdt ze ook rustig.

Belangrijke documenten – bewaar geboorteakten en andere belangrijke documenten in hersluitbare zakjes, zodat ze waterdicht zijn. Dit is beter dan een lamineermachine, die de verzegeling permanent maakt. Ze zijn ook gemakkelijk in te pakken en kunnen in geval van nood in uw zak worden meegenomen.

4. andere unieke toepassingen van een vacuümmachine

Strips en andere verzamelobjecten – Bescherm uw strips of andere memorabilia. Gebruik de seal only functie om een waterdichte en stofdichte opslag te creëren.

Waterdicht voor het zwembad of het strand – U kunt uw telefoon en tablet vacuüm verzegeld en nog steeds verzegeld gebruiken.


Ook interessant: Medische lichttherapie