Vacuumzakken

Vacuumzakken

Vacuümzakken zijn heel geschikt om voedsel zo te bewaren dat het langer houdbaar wordt. Een groot aantal voedingsmiddelen kunnen in vacuum zakken verpakt worden, van vleesproducten tot groentes. Werkelijk al het voedsel dat je kunt bedenken, kan op deze manier verpakt worden. Deze vacuumzakken zijn er al een hele tijd; denk aan chips pakjes en de gesealde vis die u misschien wel bij de supermarkt hebt gezien.

vacuumzakken vacsy
vacuumzakken vacsy

Zulke producten zijn gewoonlijk geseald door een soort van vacuüm verpakkingsmachine. Dus de vraag is, hoe houden vacuüm zakjes voedsel vers en welke andere producten kunnen ook op deze wijze verpakt worden. Dit artikel levert u het antwoord en geeft ook wat informatie over de verschillende types vacuümmachines.

Hoe vacuumzakken werken

Als hierboven gezegd, worden deze zakjes vooral gebruikt om voedsel te conserveren en te beschermen. Maar in wezen kan u er van alles binnenin sealen dat u tegen lucht wilt beschermen. Normale lucht bevat gassen die reageren met substanties in het milieu en dat kan gevaarlijke gevolgen hebben voor een item. Bijvoorbeeld, de bacteriën in de lucht kunnen reageren met voedselsubstanties en die bederven of de zuurstof kan bepaalde materialen corroderen of laten roesten wanneer het daarmee reageert.

Om zulke voorwerpen te beschermen kan u een vacuüm zakje gebruiken. Als u een voorwerp in een plastic zakje doet en dat aan een vacuüm sealer machine bevestigt, dan wordt de lucht er uit gezogen en het wordt meteen geseald, dus de lucht kan er niet terug in. Dit resulteert in een vormvast zakje waarbinnen het product zich in een compleet vacuüm bevindt, een afwezigheid van lucht.

Types van Vacuümmachines

Wat betreft vacuüm verpakkingsmachines zijn er in het algemeen twee types. Een is de vacuüm kamer machine en de andere is een externe zakjes machine. De eerste wordt meestal gebruikt in commerciële omstandigheden omdat zij groot, zwaar en meestal erg duur zijn. Het proces bestaat er uit dat een product wordt verpakt in een plastic zakje dat vervolgens in de vacuüm kamer wordt geplaatst, waar het plastic wordt verwarmd en het open einde van het zakje dicht geseald wordt. Vacuüm kamer machines zijn gewoonlijk langzaam en log en kunnen eigenlijk niet gebruikt worden voor huishoudelijke vacuüm inpakwerk-zaamheden.

Voedsel vacuum verpakken

Toen de vraag naar vacuüm inpakken toenam, werd door de fabrikanten een minder log en een veel handzamere methode van vacuüm verpakken ontworpen. De externe zakjes-apparaten, of zakjes sealers, zoals ze soms ook wel worden genoemd, hebben eigenlijk een aparte pomp die de lucht uit de vacuüm zak zuigt en een sealing machine dat het open einde dicht sealt. De VacSy sealers zijn hier heel goed in en zijn zo veelzijdig en gemakkelijk bedienbaar dat u simpelweg verliefd zult worden op dit apparaat.

Andere tip: Zoekt u een de beste ontkalker voor uw woning? Hier kan u prijzen vergelijken van de beste merken van ontkalkers.

Wat voor dingen kunnen opgeslagen worden in een vacuümzak?

Vacuümzakken kunnen worden gebruikt om allerlei dingen goed te houden en op te slaan. Of het nou voedsel is dat u langer wilt bewaren, juwelen die u wilt beschermen tegen roest, CD’s of andere elektronica die u tegen schade wilt behoeden of zelfs kleding die u op reis wilt meenemen, vacuüm zakjes zijn de ultieme oplossing voor het verpakken van al deze dingen en meer.

Vacuum verpakken van voedsel

Vacuumzakken zijn een comfortabele manier om voedsel te conserveren of andere dingen en VacSy units om zakken te sealen doen het werk efficiënt en kosteneffectief. Als u investeert in een VacSy sealing machine voor zakjes, kunt u er van verzekerd zijn dat u een slimme keuze maakt.

Vacsy klant worden

Vacsy klant