De voordelen van vacuüm sealen
In het huidige klimaat is het nog nooit zo belangrijk geweest om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid te verlengen.
Vacuüm sealen is een van de beste manieren om uw voedsel te bewaren en komt met hopen voordelen.
Bent u nieuw met vacuüm sealen of op zoek naar nieuwe manieren om uw vacuüm seal-producten te gebruiken, dan bent u hier aan het juiste adres.
Wat zijn de voordelen van vacuüm sealen?
1. Beschermen tegen vriesbrand
Vacuüm verpakken beschermt voedsel tegen vriesbrand en uitdroging.
Vriesbrand ontstaat wanneer lucht in contact komt met waterkristallen rond voedsel.
Vacuüm sealen helpt dit voorkomen door de lucht en vocht uit het contact met het voedsel te houden.
Vriesbrand is geen gevaar voor uw gezondheid, maar het verpest wel de smaak en textuur van het voedsel.
2. Verser voedsel voor langer
Vacuüm sealen verlengt de levensduur van veel verschillende soorten voedsel, van kaas tot vlees tot soep.
Door Vacuüm te sealen worden de groei van schimmels en bacteriën tegengehouden.
Bijvoorbeeld, met behulp van traditionele methoden, vlees zal meestal duren ongeveer 6 maanden in de vriezer.
Doordat er geen lucht bij kan komen, is het voedsel in je koelkast of vriezer langer houdbaar.
Gevacumeerd vlees gaat 2-3 jaar mee in de vriezer.
Het koelen van vacuüm gesealde kaas kan tot 4-8 maanden duren, in tegenstelling tot de 1-2 weken voor kazen die worden bewaard met behulp van standaard methoden.
3. Versheid het hele jaar door
Een ander goed gebruik van vacuüm verpakken is om seizoensgebonden producten, zoals tomaten of bessen, noten, etc… op te slaan voor gebruik in de winter.
Zo heeft u het hele jaar door verse producten die ook buiten het seizoen nog heerlijk vers smaken.
Ook is dit ideaal voor voedsel dat snel bederft zoals groenten, sla en vlees.
Het werkt ook voor noten, pasta, crackers en andere dingen in de voorraadkast die zacht of muf worden als ze worden blootgesteld aan zuurstof en vocht in de lucht.
4. Vergroot de kastruimte
Of het nu in de voorraadkast is of in de koelkast en vriezer, de ruimte voor voedsel kan bepalen wat er voor handen is.
Door items vacuüm te sealen en ze gestapeld of samen aan de zijkant te plaatsen, bespaart u ruimte voor meer voedingsmiddelen zoals blikjes en dozen.
5. Smaak verbeteren, marineren
Door uw voedsel te sealen en lucht te verwijderen, blijven de smaken, textuur en vochtigheid van het voedsel behouden.
Bovendien krijgt u veel meer smaak uit uw opgeslagen voedsel, omdat vacuümverzegeling helpt om de voedingswaarde van voedsel te behouden.
Daarnaast kan het worden gebruikt om voedsel te marineren en te kruiden voor extra smaak.
Voeg een marinade of smaakmaker toe aan kip, vis of rundvlees en sluit het vacuüm af voor een snelle, geweldige boost in uw kookervaring.
De verpakking sluit al het vocht en de heerlijke smaken in en marineert uw vlees direct.
6. Bespaar geld op bulk- of gezinsverpakkingen
Het staat buiten kijf dat u meer waar voor uw geld krijgt als u voedsel in gezinsverpakkingen of in bulk koopt.
Door porties ter grootte van een maaltijd vacuüm te sealen, blijft het eten altijd vers en dit leidt tot een ongelooflijke kostenbesparing ten opzichte van het kopen van uw vlees uit de toonbank voor elke maaltijd.
7. Verminder afval
Voedsel langer bewaren betekent minder voedselbederf en dus minder voedselverspilling maar soms eindigt ons voornemen om in bulk te kopen om te besparen met eten dat is aangebrand in de vriezer of vergeten in de koelkast.
Door extra voedsel en restjes vacuüm te sealen, bespaart u niet alleen extra geld, maar vermindert u ook de verspilling doordat u dit voedsel kunt opeten!
Plus, het vermindert de verspilling van verpakkingen van het niet hebben om meer verpakte winkel items te kopen.
8. Geen chemische conservering
U kunt vers kopen en dan kiezen welke kruiden en marinades (of gewoon) in uw vacuüm sealing worden gedaan.
In tegenstelling tot veel andere conserveringstechnieken, elimineert dit ongewenste chemicaliën en andere additieven die uw voedsel nodig heeft.
9. Snel en efficiënt
Als u voedsel klaar hebt staan door het vacuüm te sealen in gezonde porties of kant-en-klare restjes-maaltijden, bespaart u tijd (en geld…en zelfs uw taille).
Wanneer het tijd is om te eten, maak je de porties die je nodig hebt en je bent klaar.
Dit is vooral handig bij sous vide koken – doe de porties die u nodig heeft in uw sous vide pan en kook tot ze gaar zijn.
Het eten is klaar.
Vacuüm sealen zorgt voor meer efficiëntie en een opgeruimde organisatie in uw koelkast en vriezer, en gesealde items nemen veel minder ruimte in beslag waardoor u meer vrijheid heeft.
10. Veiligheid
Door ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard, beschermd en zonder zuurstof wordt bewaard, wordt voorkomen dat schadelijke schimmels en bacteriën kunnen groeien.
Vacuüm sealen verwijdert het grootste deel van de zuurstof, waardoor chemische reacties die door zuurstof worden veroorzaakt en voedsel doen bederven, worden voorkomen.
Het voorkomt ook dat bacteriën zich ophopen waardoor er schadelijke schimmels op groeien en zo het voedsel doet bederven.
11. Restjes bewaren
Het bewaren van voedsel hoeft niet alleen voor vers voedsel te zijn, het is ook geweldig voor restjes.
In plaats van restjes weg te gooien of jezelf te dwingen alles binnen een dag op te eten, kun je ze vacuüm verpakken en maandenlang bewaren.
Zo heeft u makkelijke maaltijden voor in de toekomst.
Als u de gevacumeerde restjes invriest, blijven ze maanden goed, zodat u niet drie avonden achter elkaar dezelfde maaltijd hoeft te eten.
Haal het er een paar weken later uit voor een maaltijd die vers smaakt.
12. Opnieuw sealen
U kan open producten vacuüm sealen die al eerder geseald waren, opnieuw sealen.
Dit kan een zak chips zijn, crackers, een zak rijst, of wat u maar kunt bedenken!
13. Houd uw chips knapperig
Vacuüm sealen met Vacsy kan u helpen wanneer u op het punt staat uw chipsresten te laten staan en u er genoeg van heeft.
Vacuüm verpakken en ze blijven zo knapperig als nieuw.
Maar pas op met het gebruik van de vacuümfunctie; het kan uw chips pletten.
| info voordelen van vacuüm sealen | vacuümmachine | Bioptron Pro 2 |