Waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken

Vacuumsealers

Waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken?

De meeste mensen zijn wel bekend met het fenomeen vacuumsealer.

Het is een product dat steeds meer aan populariteit wint en het is een echte must-have geworden in de keuken.

‘Hoe gebruik je een vacuumsealer’ is dus een vraag die in dit artikel niet meer zal beantwoord worden.

Waar echter veel minder mensen van op de hoogte zijn is waarvoor je nu precies zo’n vacuumsealer kan gebruiken?

In dit artikel bespreken we veel unieke toepassingen van een vacuumsealer die ervoor zullen zorgen dat je alles in jouw huis vacuum zal willen verpakken!

Toen mijn moeder mijn eerste vacuumsealer voor me kocht toen ik getrouwd was, moest ik toegeven dat ik hem zelden voor meer dan alleen het sealen van vlees en kaas voor in de vriezer heb gebruikt.

Het was een beetje ontmoedigend, maar na verloop van tijd leerde ik dat het voor veel meer dingen kon worden gebruikt dan alleen voor het bereiden van diepvriesproducten.

Het meest epische moment van voedsel vacuum verpakken was toen ik me realiseerde dat ik ook potten kon vacumeren.

Of ik nu een draagbaar vacumeer apparaat of mijn grote machine gebruik, het vacumeren van potten werd een game-changer voor mij in de voorraadkast. En ik wed dat het voor jou ook zo zal zijn!

Maar laat dat niet het enige gebruik zijn dat u beperkt bij het gebruik van uw vacuumsealer.

Hieronder beschrijven we nog veel meer manieren om het te gebruiken.

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 


waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken
waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken

Toepassingen voor een vacuumsealer

Het geweldige ding over een vacuumsealer voor voedsel opslag, anders dan het gewoonweg bewaren van dingen in de vriezer, is dat je ook heel veel andere dingen kan bewaren met behulp van uw vacuumsealer.

Dit vervangt het conventioneel inblikken niet, maar het kan worden gebruikt voor droge goederen, vloeistoffen, en zelfs chocolade.

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 

 • In zakken – verdeel grote bulkaankopen van meel, kruiden, koffiebonen, rijst en meer in vacuum verzegelde zakken en bewaar ze in bulk in voedselemmers van 4 liter. Of u kunt ze in album-achtige vorm op uw planken in een container bewaren.
 • In potten kun je cornflakes, crackers, macaroni, rijst, koffie en zelfs marshmallows vacuum verpakken om de levensduur van je bulkaankopen van droge goederen te verlengen. U kunt een draagbare vacuumsealer gebruiken om potten vacuum te trekken, maar het concept werkt ook met een grotere machine. Uw machine heeft ook een accessoire poort nodig voor een slang, tenzij u een draagbare vacuumsealer gebruikt.
 • Olie, Wijn & Azijn – Wanneer u een portie wijn, olie of gearomatiseerde azijn hebt gebruikt, laat u lucht achter in de fles. Je kunt voor de meeste flessen een speciale stop gebruiken die die lucht kan verwijderen en helpt de levensduur van je kookvloeistoffen te verlengen.
 • Chocolade – U kunt ook chocolade bewaren door het vacuum te sluiten.
 • Zakjes aardappelchips – Gebruik de seal-functie om ze langer vers te houden.
 • Post – Pakketjes versturen naar geliefden? Militaire verzorgingspakketten? Pakketjes voor schoolgaande kinderen? Gebruik een vacuumsealer om pakketten te beschermen tegen vocht en beschadiging door schokken. Koekjes kunnen in enkele lagen worden geseald.
  U kan ook kledingstukken verzegelen om ze droog te houden. Dit helpt niet alleen om schade te beperken, maar het kan ook de verzendkosten in kleinere dozen verlagen.

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 

Voedselbereiding

 • Marineer voedsel – U kunt niet alleen steaks en groenten marineren in vacuum zakjes of de recentere zakken met ritssluiting, maar sommige vacuumsealers hebben ook speciale bakjes voor het marineren van grotere hoeveelheden voedsel.
 • Zelfgemaakte yoghurtzakjes met zelfgemaakte yoghurt. Gebruik gewoon de seal-functie om zakjes te maken over de breedte van uw vacuumsealer zakjes, knip ze dan uit elkaar en u hebt kleine buisjes om te vullen! Verzegel de uiteinden en gooi ze in je vriezer.
 • Salademixen – u kunt salademixen maken en die in een potje bewaren om elke dag een kant-en-klare lunch te maken. Het potje alleen gebruiken is prima, maar je kunt de houdbaarheid verlengen door de potjes vacuum te sluiten.
 • Sous vide – de rage van het bereiden van voedsel die veel lijkt op wat we in de jaren 70 deden met het koken van een zakje rijst in het water.
 • Restjes – in plaats van plastic bakjes te gebruiken om restjes mee naar huis te nemen, kunt u een portie grote vacuum zakken gebruiken om het eten in op te bergen, ze naar huis te sturen en niemand hoeft eraan te denken om een gevulde schaal terug te brengen.

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 


waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken
waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken

Huishoudelijke opslag

 • Linnengoed – bewaar fijn linnengoed in vacuumzakken om het te beschermen tegen stof, vocht en wrijving van andere stukken. De grotere zakken voor de stofzuiger werken goed voor lakens, handdoeken en dekens.
 • Zilverwerk opbergen – als u geen goede zilverkist hebt om uw zilverwerk in te bewaren, kunt u overwegen het zilverwerk in een doek te doen en het vervolgens vacuum te sealen. Niet alleen houdt het vacuum sluiten lucht buiten, maar het is ook makkelijker op te bergen. Zorg ervoor dat u een zilverdoek of een andere dunne zachte doek gebruikt om het zilverwerk in te wikkelen, zodat het geen druk uitoefent op de vacuumzak en deze niet breekt. U kunt zelfs een dubbele vacuum zak gebruiken als u meer bescherming wilt.
 • Sieraden – op dezelfde manier als bij het opbergen van zilverwerk, wikkelt u sieraden in een beschermende doek en sluit u ze vacuum af om te voorkomen dat ze verstrikt en beschadigd raken tijdens het opbergen.
 • Spel- en puzzelstukjes – u kunt de hersluitbare opbergzakjes met rits gebruiken voor spelstukjes. Zo blijven ze niet alleen samen, maar ook rustig.
 • Belangrijke documenten – bewaar geboortebewijzen en andere belangrijke documenten in hersluitbare zakjes om ze waterdicht te houden. Dat is beter dan een lamineermachine die de verzegeling permanent maakt. Ze zijn ook gemakkelijk te pakken en gaan in uw grab and go zakken in geval van nood.

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 

Andere toepassingen van een vacuumsealer

 • Strips en andere verzamelobjecten – Bescherm uw stripboeken of andere aandenkens. Gebruik de seal-only functie om water- en stofdichte opslag te maken.
 • Doe-het-zelf herbruikbare gel ijs packs – meng 3 delen water met 1 deel alcohol in een vacuum zakje en gebruik de seal-functie om het te sluiten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat de zak met rits loslaat. Zo nodig opnieuw invriezen. U kunt grote zakjes maken voor op de rug of zelfs kleintjes voor kinderen.
 • Waterdicht voor in het zwembad of op het strand. Wilt u contact houden met mensen of wilt u graag wat lezen op het strand? U kunt uw telefoon en tablet vacuum verpakken en nog steeds gebruiken terwijl hij vacuum verpakt is!

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 

Voorbereiding op noodsituaties, kamperen & wandelen

 • Maak kant en klare maaltijden – maak ‘klaar om te eten maaltijden’ die nog steeds vers smaken wanneer u die wilt nuttigen enige tijd later en die niet veel plaats innemen.
 • Doe het zelf kruiden tubes – net als de yoghurt tubes hierboven, maak zakjes om specerijen, kruiden te gebruiken langs de weg. Doe het per maaltijd of per hoeveelheid voedsel. Het is proper en zorgt ervoor dat ze langer vers blijven.

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 

Waterdicht maken – Sluit kleding en uitrusting waterdicht af

 • Geld
 • Kleding
 • Aanstekers
 • Medische benodigdheden
 • Kaarten

Info: waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken 


waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken
Waarvoor kan u een vacuumsealer gebruiken

Mensen zoeken ook naar: hoe gebruik je een vacuumsealer | welke vacuumsealer kopen | hoe vloeistoffen vacuum verpakken | toepassingen van een vacuummachine | Luchtreiniger prijs |